Seekordne teadlaste öö oli rohekarva

Põhjarannik
Copy
Teadlaste ööl sai käe külge panna nii peenele generaatorikonstruktorile kui ka looduses leiduvatele ehitusmaterjalidele.
Teadlaste ööl sai käe külge panna nii peenele generaatorikonstruktorile kui ka looduses leiduvatele ehitusmaterjalidele. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Reedel peeti Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledžis järjekordset teadlaste ööd, mis aja vaimule kohaselt keskendus keskkonnahoiule ja rohetehnoloogiatele.

Virumaa kolledž on seda üritust meie maakonna keskregioonis vedanud 2011. aastast. Seekordne programm valmis koostöös Kohtla-Järve gümnaasiumiga. Nii said kohale tulnud oma käega kokku panna väikese elektrijaama või tuulelipu. Veel oli olemas arvutile prügi sortimise õpetamise töötuba ning oma käega sai katsuda paljusid loodusest pärit ehitusmaterjale ja neid kokku segada. Otse loomulikult peab sellisel laiale ringile mõeldud teadusüritusel ka natuke kärtsu ja mürtsu saama. Seekord sai vastavalt päeva teemale pauku teha õhukahurist ning lennutada rakette õhu jõul, mitte keemia abil.

Samuti toimusid vestlusringid rohetehnoloogiatest ja prügipakendite mõistlikust kasutamisest. Üritusel oli hariva ja lõbusa tasakaal kenasti paigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles