Riik annab Ida-Viru tondilosside lammutamiseks raha juurde

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Riik on varem andnud tühjade majade lammutamiseks toetust Kohtla-Järvele ja Kiviõlile. See Kohtla-Järvel Vahtra 10 asunud kortermaja lammutati eelmise aasta suvel.
Riik on varem andnud tühjade majade lammutamiseks toetust Kohtla-Järvele ja Kiviõlile. See Kohtla-Järvel Vahtra 10 asunud kortermaja lammutati eelmise aasta suvel. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida-Virumaa kohalikele omavalitsustele antakse 2023. aastal läbiviidavas taotlusvoorus võimalus taotleda ligi 1,7 miljonit eurot tühjenevate korterelamute probleemiga tegelemiseks. Kui algul plaaniti taotlusvooru eelarveks miljon, siis kohalike omavalitsuste suure huvi ja osalemissoovi tõttu suurendati vooru eelarvet ligi 700 000 euro võrra.

"Rahandusministeerium on Ida-Virumaa kohalikelt omavalitsustelt kogunud informatsiooni taotlusvoorus osalemise kohta ning rõõm on tõdeda, et soov tühjenevate korterelamute probleemistiku lahendamisega sisuliselt tegelda on kohalikel omavalitsustel suur," kinnitas rahandusministeeriumi regionaalarengu osakonna nõunik Tarmo Kivi. Taotlusvoorus osalemise on kinnitanud neli omavalitsust: Kohtla-Järve, Narva-Jõesuu, Toila ning Lüganuse. Kokku on nad eelhinnangu järgi kavandamas kuni 21 tühjeneva või juba sisuliselt tühjenenud korterelamu ümberkorraldamist ja lammutamist. Kas need osutuvad tühjeneva korterelamu kriteeriumidele vastavaks ja nende ümberkorraldamisega on võimalik projekti raames edasi liikuda, selle selgitavad kohalikud omavalitsused välja projekti elluviimise käigus, täpsustas Kivi.

Pooled omavalitsused ei taotle veel toetust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles