Kaks korda lubatust kiiremini sõitnud juht: tunded keesid üle pea

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Politsei mõõtmas kiirust. Illustreeriv foto.
Politsei mõõtmas kiirust. Illustreeriv foto. Foto: Peeter Lilleväli

Viru maakohus saatis tellide taha noormehe, kes oma Mercedesega maanteel ligi kaks korda kiiremini sõitis, kui see lubatud. 

10. augusti õhtupoolikul olid Jõhvi patrullpolitseinikud tegemas tavapärast liiklusjärelevalvet Tallinna-Narva maanteel, kui ühel hetkel märkasid, et nende suunas sõidab suurel kiirusel Mercedes Benz, mille hoog ei näinud raugevat. Sõiduki kiiruseks fikseeriti 196 km/h ehk juht ületas kiirust enam kui 80 km/h. Lubatud suurim kiirus sellel lõigul on 110 km/h.

Politseinikud andsid Mercedese juhile peatumismärguande ning ta peeti kohapeal kinni. 22aastasel roolikeerajal on ka varasemast kehtiv karistus kiiruse ületamise eest.

Laupäeval, 12. augustil andis kiiruseületaja selgitusi Viru maakohtus. Noormees tõi vabanduseks, et kui tunded ja emotsioonid kasvavad üle pea, siis läheb enda maha rahustamiseks maanteid vallutama. "Paraku selline õigustus ohtlikku kihutamist kuidagi välja ei vabanda ning nüüd saab noormees oma mõtteid mõnda aega mõlgutada ja emotsioone vaigistada hoopis Viru Vanglas, sest kohus mõistis talle kiiruse ületamise eest karistuseks viis päeva aresti," teatas Jõhvi politseijaoskond.

Lisaks tuleb noormehel järgmised kuus kuud olla jalamees ja piisava aja möödumisel sooritada uuesti Maanteeametis eksam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles