Narva kolledži tudengid õpivad vahepeal Tartus

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Tartu õpiränne aitab Narvas õppivatel tulevastel õpetajatel koguda eestikeelses keskkonnas suhtlemisjulgust, ütles professor Birute Klaas-Lang.
Tartu õpiränne aitab Narvas õppivatel tulevastel õpetajatel koguda eestikeelses keskkonnas suhtlemisjulgust, ütles professor Birute Klaas-Lang. Foto: Sille Annuk / Scanpix

Tulevased eesti keele õpetajad veedavad üle kahe kuu Tartus, et arendada oma keeleoskust ja saada osa ülikoolilinna elust.

Tartus alustas õpinguid 26 Narva kolledži tudengit, kes õpivad eesti keele õpetajaks. Üheksa nädala jooksul osalevad nad eesti ja üldkeeleteaduse instituudi õppetöös, keelesõbra- ja kultuuriprogrammis ning saavad osa ülikoolilinna elust.

1. aasta üliõpilane German Kabatšuk ütles esimese nädala järel, et keskkonnavahetus on kasulik, kuigi ta töötab eestikeelses Kohtla-Järve gümnaasiumis ringijuhi ja asendusõpetajana ning tal on heal tasemel eesti keele oskus juba olemas. "Väga paljud, kes minuga Tartus koos on, hindavad, et saavad vahepeal õppida teises kohas, teiste õppejõudude ja üliõpilastega, kelle emakeel on eesti keel."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles