Minister Narva murest õpetajate leidmisel: pakkuge kortereid ja muid soodustusi

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Tänavu veebruaris kohtus haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (pildil vasakult teine) Jõhvis sealse vallavanema Maris Toomeli, Narva linnapea Jaan Tootsi (ministri vasakul käel) ja Kohtla-Järve linnapea Henri Kaseloga, et arutada eetikeelsele õppele üleminekut. Jõhvi ja Kohtla-Järve juhid on ülemineku protsessis olnud märksa enesekindlamad kui Narva omad.
Tänavu veebruaris kohtus haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (pildil vasakult teine) Jõhvis sealse vallavanema Maris Toomeli, Narva linnapea Jaan Tootsi (ministri vasakul käel) ja Kohtla-Järve linnapea Henri Kaseloga, et arutada eetikeelsele õppele üleminekut. Jõhvi ja Kohtla-Järve juhid on ülemineku protsessis olnud märksa enesekindlamad kui Narva omad. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Haridus- ja teadusminister vastas Narva linnavõimude murele õpetajate ebapiisava keeleoskuse kohta, et uuest õppeaastast ei pea kõikide õpetajate eesti keele oskus olema kõrgtasemel ning neil on aega veel ennast täiendada. Samas soovitas ta õpetajate leidmiseks ka linnal neile rohkem soodustusi pakkuda.

Narva abilinnapea Messurme Pissareva pöördus aprilli algul ministeeriumi poole kirjaga, kus kirjeldas põhjalikult olukorda linna haridusasutustes eestikeelsele õppele üleminekul ning väljendas muret, et kõik õpetajad siiski ei omanda nõutud tasemel keeleoskust, mis tähendab, et nii lasteaedades kui koolides tekib õpetajate puudus.

Keelt oskavate õpetajate puudus kummitab

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles