Elektriliinide alla põles mets

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

26. mai õhtul teatati metsapõlengust Narva-Jõesuus Sõtke külas. Päästjad tuvastasid 200 meetrit mööda metsasihti liikuva tulejoone. Umbes poole tunniga pandi tule levikule piir. Kustutustööd toimusid kõrgendatud riskikeskkonnas elektriliinide all. Põles turbapinnas. Põlengule pandi piir, kuid öösel kell 1 kustutustööd pimedas ohutuse mõttes peatati. Esmaspäeval toimus põlengualal järelkustutus.

Konju põlengukohas leiti uusi koldeid

26. mai hommikul sõitsid Sillamäe päästjad Toila valda Konju külla kontrollima 20. mail alguse saanud maastiku- ja metsapõlengu ala. Järelkontrolli tehti ka eelmisel päeval. Pühapäeval leiti termokaamera abil kolmes kohas toimunud põlengu alal kokku kuus tulekollet, mis kustutati. Päästjad paluvad mitte minna mootorsõidukitega turbasele alale sõitma, sest sellest lõbusõidust võib alguse saada suur maastikupõleng, mida on keeruline kustutada. Ida- ja Lääne-Virumaal on tuleohtlikkuse tõttu praegu see ka keelatud.

Männid värvisid mere kollaseks

25. mai õhtul helistati häirekeskusesse ja teatati Narva-Jõesuu linnas kogu ranna ulatuses erkkollasest mereveest. Päästjad selgitasid välja, et tegemist oli mändide õietolmuga ja midagi ohtlikku vees ei olnud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles