Kreenholmis kihab elu: suurfirmade suvepeod, ooperipäevad ja Hollywoodi filmivõtted

Copy
Viis aastat tagasi toimusid Kreenholmis Eesti spioonipõneviku "O2" võtted. Sel sügisel kasutavad Kreenholmi võttepaigana Hollywoodi tipptegijad. Põnevusseriaali "Agentuur" peaosas lööb kaasa ka Hollywoodi staar Michael Fassbender.
Viis aastat tagasi toimusid Kreenholmis Eesti spioonipõneviku "O2" võtted. Sel sügisel kasutavad Kreenholmi võttepaigana Hollywoodi tipptegijad. Põnevusseriaali "Agentuur" peaosas lööb kaasa ka Hollywoodi staar Michael Fassbender. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Riigi toel Kreenholmi kultuurikvartali Manufaktuur rajamiseks on vaja uut äriplaani, sest Vene turiste nii pea silmapiiril ei paista. Suvel on aga kunagise tekstiilihiiu territooriumil selletagi rahvarohke: Bolt ja LHV pidasid siin oma suvepäevi, praegu kestavad Narva ooperipäevad ja septembris algavad Hollywoodi spioonipõneviku võtted.

"Kas elu just keeb, aga elu läheb edasi − see kõik ongi kultuurikvartal, sest kogu aeg midagi toimub," tõdes Kreenholmi kinnisvara haldava osaühingu Narva Gate tegevjuht Jaanus Mikk.

Sügisel saab Kreenholmist taas võttepaik − eriti tõmbab endine tekstiilihiid ligi põnevusfilmide tegijaid. Kui viie aasta eest filmiti siin Eesti mängufilmi "O2" massistseenid, siis tänavu septembris on Jaanus Miku sõnul oodata tipptegijaid Hollywoodist.

Tagasi üles