Narva kauaaegne linnapea on kaotamas ametit

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Tammiste on Narva linnapea ametis olnud alates 2002. aastast. Pisut enam kui aastane paus oli vaid siis, mil ta täitis linnavolikogu esimehe ametikohta.
Tarmo Tammiste on Narva linnapea ametis olnud alates 2002. aastast. Pisut enam kui aastane paus oli vaid siis, mil ta täitis linnavolikogu esimehe ametikohta. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik
  • Umbusaldamist toetab enamik saadikuid
  • Linnapeal on katkenud töine side volikoguga
  • Yana Toom loodab, et Narva praegune võim ei püsi järgmiste valimisteni

Narva linnapea Tarmo Tammiste, kel on olnud juba eelmisest sügisest  teravad vastuolud linnavolikogus võimul oleva fraktsiooniga, kaotab märtsis oma koha.

Lühiajalise pausiga alates 2002. aastast Narva linnapea olnud Tarmo Tammiste selgitas ERR-i venekeelsele portaalile, et isegi siis, kui teda riigikogusse ei valita, tuleb tal linnapea ametist lahkuda.

"Seltsimees Mägi (Narva linnavolinik Aleksei Mägi fraktsioonist Kodulinn Narva - toim) ütles otse, et tuleb umbusaldus. Teate isegi, kuidas asjad linnavolikogus käivad, see oli mulle signaal," lausus Tammiste, kes ei kavatse ametist enne valimisi loobuda.

Aleksei Mägi ütles, et kui varem olid Tammistega rahulolematud  mõned fraktsiooni saadikud, siis nüüd peaaegu kõik. Mägi süüdistas Tammistet muuhulgas Narva kultuuripealinna kandideerimise hanke nurjumises ja liialt sagedastes komandeeringutes.

Lahkhelid linnapea ja volikogu vahel puhkesid mullu augustis, kui Tammiste ei lahkunud Keskerakonnast, nagu enamik Narva volikogus võimul olevaid saadikuid, kes protestisid sel moel Keskerakonna juhatuse otsuse vastu, et volikogust peaksid lahkuma need kaheksa saadikut, kes sai kahtlustuse korruptsioonikuriteos.

Tammiste on avaldanud meelehärmi volikogu otsuse suhtes vähendada kultuuripealinna taotluse esitamiseks kavandatud rahasummat 210 000 eurollt 75 000 eurole. Veebruari alguses tunnistas ta Põhjarannikule, et pole volikoguga saanud juba jõuludest saati suhelda.

Keskerakonna Narva piirkonna esimees Yana Toom andis sel nädalal Põhjarannikus ilmunud intervjuus mõista, et  Narva volikogus praegu Aleksei Voronovi poolt juhitav fraktsioon ei püsi järgmiste kohalike valimisteni võimul. "Edasi saab see, et kolm erakonda − sotsid, Eesti 200 ja Keskerakond − panevad seljad kokku ja kukutavad nad võimult," kinnitas ta pakkudes,, et see võib juhtuda enne järgmisi kohalikke valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles