Risto Lindeberg valiti abivallavanemaks

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Lindeberg tunneb, et saab täitevvõimu esindajana siiski rohkem korda saata kui volikogu lihtliikmena.
Risto Lindeberg tunneb, et saab täitevvõimu esindajana siiski rohkem korda saata kui volikogu lihtliikmena. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Neljapäeval toimunud Lüganuse volikogu istungil valiti ühel häälel abivallavanemaks sotsiaal-, haridus-, kultuuri- ja noorsootöö valdkonnas Risto Lindeberg, kes pidas seda ametit ka aasta aega tagasi. 

Lindeberg, kes on Lüganuse valla koalitsiooni kuuluva valimisliidu Meie Kodu juht, pidi oma ametist taanduma mullu suvel pärast seda, kui tema nimekirjakaaslased korraldasid umbusalduse vallavanem Andrea Eiche ning volikogu esimehe Enno Vinni vastu. Toona pidi Lindeberg koalitsiooni päästmiseks volikokku naasma, mistõttu muudeti volikogu esimehe koht palgaliseks. 

Kuna pikaaegne Maidla volikogu esimees Enno Vinni loobus koalitsioonist ning otsustas tegutseda volikogus oma äranägemise järgi, oli nii koalitsiooni kui ka opositsiooni poolel hääli kaheksa ning kaalukeeleks jäi Enno Vinni hääl. Nii otsustati käed lüüa Keskerakonnaga, kellel on volikogus kuus mandaati. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles