Voronov lahkub Narva linnavolikogust

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimul oleva fraktsiooni Kodulinn Narva esimees Aleksei Voronov on olnud piirilinna volikogu üks võtmefiguure.
Võimul oleva fraktsiooni Kodulinn Narva esimees Aleksei Voronov on olnud piirilinna volikogu üks võtmefiguure. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Korruptsioonikahtlustusega kaheks kuuks vahi alla võetud Narva linnavolikogus võimul oleva fraktsiooni "Kodulinn Narva" esimees Aleksei Voronov teatas soovist lahkuda volikogust.

Voronovilt tulid kinnipidamisasutusest avaldused, milles ta  soovib peale volikogu lahkuda ka Narva Haigla nõukogust, teatas ERRi venekeelne uudisteportaal. Volikogus peaks Voronovi asemel koha sisse võtma Svetlana Lešihhina, kes on Narva lasteaia Cipollino direktori kohusetäitja. 

Narva volikogu esimees Irina Janovitš ütles portaalile, et  fraktsioon Kodulinn Narva asub uut esimeest valima juba sel nädalal. "Kuna Aleksei Voronov kirjutas omal soovil volikogust lahkumise avalduse, siis pole [fraktsiooni juhi] vahetamise küsimusega mõtet venitada," ütles ta.

Järgmisel esmaspäeval on Narva volikogus kavas valida ka uus linnapea märtsis Voronovi leeri poolt ametist tagandatud Tarmo Tammiste asemele. Suure tõenäosusega valitakse uueks linnapeaks praegu linnapea kohuseid täitev abilinnapea Aleksei Jevgrafov.

Eelmisel kolmapäeval võttis Viru maakohus kuni kaheks kuuks vahi alla  Aleksei Voronovi, keda prokuratuur kahtlustab riigihangete teostamise nõuete rikkumises menetluses osalejale eelise andmise eesmärgil ning altkäemaksu saamises ja küsimises korduvalt ning suures ulatuses.

Narva opositsioonilise valimisliidu Meie Narva liider, sotsist siseminister Katri Raik, ütles sel esmaspäeval Põhjarannikule, et Narva volikogus on pärast Voronovi vahistamist põhiline küsimus, kas Keskerakonnal õnnestub osa neid volikogu liikmeid, kes astusid suvel erakonnast välja, tagasi kutsuda ja oma fraktsioon moodustada. "Selleks on vaja vähemalt 8-9 inimest. See on Keskerakonna töö, milles mina kuidagi neid aidata ei saa. Kui see neil õnnestub, on meie valimisliit avatud koostööläbirääkimisteks," sõnas Raik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles