Põhjarannik 5. mail

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu lepingu alusel Kohtla-Järve linnavalitsusele teenuseid müüv Jüri Kollo (vasakul) ja linnapea Jevgeni Solovjov aasta tagasi Viru maakohtu trepil. Toona oli neil kaaskohtualuseid oluliselt rohkem, nende hulgas ärimees Nikolai Ossipenko. Nüüdseks on peale nende süüpingis veel ehitusfirma Värimal ja selle juhatuse liige Vjatšeslav Safonov.
Praegu lepingu alusel Kohtla-Järve linnavalitsusele teenuseid müüv Jüri Kollo (vasakul) ja linnapea Jevgeni Solovjov aasta tagasi Viru maakohtu trepil. Toona oli neil kaaskohtualuseid oluliselt rohkem, nende hulgas ärimees Nikolai Ossipenko. Nüüdseks on peale nende süüpingis veel ehitusfirma Värimal ja selle juhatuse liige Vjatšeslav Safonov. Foto: Peeter Lilleväli

* Eile Viru maakohtus jätkunud protsessil, kus korruptsioonisüüdistustega on kohtu all Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov, endine aselinnapea Jüri Kollo ning  Kohtla-Järve ehitusfirma Värimal ja selle juhatuse liige Vjatšeslav Safonov, süüdistas prokurör Kalmer Kask Solovjovi ning Kollot selles, et nad kirjutasid alla teede remondi ja pindamise vastuvõtu aktidele, kuigi nendes sisaldunud andmed ei vastanud tegelikult tehtud töödele. Töid tehti 2006. aastal N&Vga kolmeks aastaks sõlmitud lepingu alusel ning Kase väitel on piisavalt alust kinnitada, et linnajuhid olid tegelikult teadlikud, et tööde maht on üle paisutatud.

* Kiviõli volikogu valis eelmisel neljapäeval uueks linnapeaks Nikolai Vojeikini, kes eelmise aasta novembris astus tagasi Maardu linnapea kohalt. Volikogu 17 liikmest hääletas Vojeikini poolt 11, üks oli vastu ja viis lasid urni rikutud sedeli.

*  2. mail tähistas Kohtla-Nõmmel kontserdiga oma 55. sünnipäeva kohalik staažikaim naisrahvatantsuansambel Kuppari. Ligi kahetunnise kontserdi järel paluti peolised õue rahvamaja ette, kus tõmmati kate pealt kaunilt sepispingilt, millel on tekst "Aeg tantsib inimestes, inimene tantsib ajas ja tema elumuusikast jääb vaibumatu kaja. Urve Kilk − lugupeetud ja armastatud tantsuõpetaja." Urve Kilk tunnistas vahetult pärast pingi avamist, et see oli talle täielik üllatus − ta olevat vaid silmanurgast vaadanud, et mis imelik kaadervärk seal katte all on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles