Põhjarannik 19. mail

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti tegutsemisloa saanud tsehhi külmkambri riiulitel laagerdub kahe veise liha. Sulev Reelo 250 lihalooma elavad kahes farmis: Kose kandis ja Mustvee lähedal. Suvel hoiavad nad ühtlasi korras koduümbruse maad.
Hiljuti tegutsemisloa saanud tsehhi külmkambri riiulitel laagerdub kahe veise liha. Sulev Reelo 250 lihalooma elavad kahes farmis: Kose kandis ja Mustvee lähedal. Suvel hoiavad nad ühtlasi korras koduümbruse maad. Foto: Matti Kämärä

* Lihaveiste kasvatusega tegelev ettevõtja Sulev Reelo avas oma kodutalus OÜ Rajamõisa lihatsehhi, mis esialgu varustab restoranide kööke. Tsehhi laienedes peaks toodang jõudma ka tavatarbijani.  Talu kõrvalhoonesse rajatud tsehhis liha tükeldatakse, sorteeritakse, pakendatakse ja laagerdatakse. "Loomaliha vajab enne söömist vähemalt kuu aega pakendis hoidmist, mis toimub umbes kahe kraadi juures," selgitab Reelo. Laagerdamise käigus lagunevad sidekoed ning sealihast sitkem veiseliha muutub pehmemaks.

* Laupäeval Kohtla kaevandusmuuseumi tasuta külastusvõimalust kasutanud huvilised olid valmis maa-aluse ekspositsiooniga tutvumiseks ka järjekorras seisma. Hiljuti kaevanduse rikastusvabrikus ekspositsiooni avanud muuseumi käis laupäeval uudistamas ligi 700 külastajat, kaevanduskäike külastas neist üle 500.

* Sillamäe linnavalitsus korraldas elektroonilise küsitluse, mille eesmärk oli välja selgitada, kas linnaelanikke rahuldab linnas olevate kaupluste hulk ja kaubavalik. Küsimusele, kas Sillamäe kauplused rahuldavad kõiki tarbija vajadusi, vastas eitavalt 95 protsenti küsitluses osalenutest. Sillamäe linnavolikogu esimehe Jelena Koršunova sõnul kinnitas see küsitlus veel kord, et arendajate kavatsus ehitada Sillamäele suur kaubanduskeskus ei ole mitte lihtsalt hea idee, vaid ka lausa vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles