Kohtla kaevandusmuuseumi giididel oli muuseumiööl tuli takus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla kaevandusmuuseumi maa-alust ekspositsiooni külastas muuseumiööl üle poole tuhande inimese.
Kohtla kaevandusmuuseumi maa-alust ekspositsiooni külastas muuseumiööl üle poole tuhande inimese. Foto: ENN KÄISS

Laupäeval Kohtla kaevandusmuuseumi tasuta külastusvõimalust kasutanud huvilised olid valmis maa-aluse ekspositsiooniga tutvumiseks ka järjekorras seisma.

Hiljuti kaevanduse rikastusvabrikus ekspositsiooni avanud muuseumi käis laupäeval uudistamas ligi 700 külastajat, kaevanduskäike külastas neist üle 500.

Maa peal järjekord

"See oli heas mõttes hullumaja, mis laupäeval toimus," muheles SA Kohtla Kaevanduspargi-Muuseumi nõukogu liige Enn Käiss, kelle sõnul tekkis neist, kes tahtsid muuseumi maa-alust ekspositsiooni kaeda, maa peal järjekord. Külastajate kiiremaks teenindamiseks täitis Käiss muuseumiööl ka ise giidi ülesandeid. "Viis korda käisin gruppidega maa all ära."

Muuseumi maapealses osas, oma uudsusega tõmbemagnetina toimivas rikastusvabrikus kõlas sel õhtul muusika nagu paljudes teistest muuseumiööl külastajatele oma uksed tasuta avanud mäluasutustes. Esinejaks oli Kirderanniku koor, kes tähistas oma viiendat tegevusaastat.

"Ilus esinemine oli," märkis Kohtla-Järve kultuurikeskuse rahvakultuurijuht Maret Käiss, kel õnnestus sel õhtul tänu Ida-Virumaal ringi liikunud muuseumibussile saada muusikaelamus ka Kukruse polaarmõisas ning Iisaku muuseumis. "Kui Kukrusel oli väga kena klassikalise muusika kontsert - mängiti flööti -, siis Iisakus esinesid rahvamuusikud, nii et õhtu oli väga mitmekesine."

Mõis kummis

Nii Iisaku muuseum kui Kukruse polaarmõis olid sel õhtul rahvarohked. "Võib öelda, et sel õhtul oli mõis kummis," märkisid Kukruse mõisapreilid, kellel oli nagu Kohtla kaevandusmuuseumi giididelgi ekspositsiooni tutvustamisega korraga nii paljudele inimestele tööd palju.

Ida-Virumaa muuseumid on põnevalt eriilmelised, selline oli ka nende muuseumiöö programm. Need huvilised, kes tegid kaasa Narva-Jõesuust startinud muuseumibussi terve kava, lõpetasid õhtu püsside paukumise ja vaatemänguga, mida pakkus Vaivara Sinimägede muuseumi korraldatud lahingtegevuse taasesitus sõjaajalooklubi Frontline ja Narva-Jõesuu vanamootorrattaklubi Classic Riders osalusel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles