Jõhvi saab tänavu kaks uut kergliiklustee lõiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: arhiiv
Foto: arhiiv

Jõhvi linn kavandab tänavu kahe kergliiklustee rajamist, milleks lõviosa rahast tuleb riigilt.

Vald hakkas juba eelmisel aastal koostöös VKG Soojusega ehitama piki Narva maanteed senise jalgtee asemele laiemat kergliiklusteed. Mõte tekkis sellest, et VKG Soojus vahetas seal piki tänavat kulgevat soojustorustikku, mille järel pidanuks jalgtee ja muru nagunii taastama. Vallavalitsus leidis, et mõistlik oleks see varemgi plaanis olnud tee ära teha. Eelmisel aastal jõuti valmis teelõik, mis kulgeb kesklinnast kuni Konsumi kaupluseni. Abivallavanema Vello Juhkovi sõnul on sel suvel plaanis jõuda töödega kuni Linda tänavani.

Jõhvi linna selles osas, kuhu kergliiklustee jääb, elab ligi 4500 inimest.

Viru vangla tegi tunamullu Jõhvi vallavalitsusele ja maanteeametile ettepaneku rajada vangla territooriumi ja Narva maanteed ühendav kergliiklustee, mis muudaks jalgsi liikumise piirkonnas turvalisemaks. Teed kasutaksid poolsada vangla töötajat, sadakond avavangla kinnipeetavat ja kinnise vangla kinnipeetavate sajad külastajad. Eelmisel aastal saadi valmis projekt, kuid tööd lükkusid rahapuudusel teadmata kaugusesse.

Ent sellel nädalal tuli siseministeeriumist teade, et Jõhvi võib saada 284 000 eurot kergliiklustee ehitamiseks vanglani ning Linnakülla. Mullu tehtud arvutuste kohaselt maksaks tee ehitamine kuni vanglani 435 000 eurot.

Vello Juhkovi sõnul on vald valmis oma eelarvest puuduoleva summa lisama, ent sel suvel jõutakse teha vaid Linda tänavani kulgev lõik, sest ülejäänud osa puhul võtaksid rahataotluse ja hangetega seonduvad protseduurid aega, nii et ehitada ei saa enne sügist. "Aga kõik tööd ja aruandlus peavad selle aasta lõpuks valmis olema, sest tegemist on veel Euroopa Liidu eelmisse rahastamisperioodi ulatuva projektirahaga," sõnas Juhkov.

Teine kergliiklustee, mis plaani järgi oli kavas ehitada juba mullu, rajatakse Veski tänava äärde ning see kulgeb kuni Jaama tänavani. Algul pidi see jääma endise Viru Jookide kinnistu äärde, kuid viimase omanikega ei saadud kokkuleppele ning tee tuleb teisele poole, kus asuvad eramud.

EAS on Veski tänava kergliiklustee ehituseks eraldanud Jõhvile 178 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles