Kohtla-Järve linnajuhid mõisteti korruptsioonis süüdi

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Solovjov ja Jüri Kollo.
Jevgeni Solovjov ja Jüri Kollo. Foto: Peeter Lilleväli

Viru maakohus mõistis kolmapäeval korruptsioonikuritegudes süüdi Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi ja endise aselinnapea Jüri Kollo ning määras neile tingimisi vanglakaristuse.

Jevgeni Solovjovile mõistis kohus karistusseadustiku erisuguste paragrahvide alusel kogukaristuseks viis aastat vangistust, mida ei pöörata täitmisele, kui ta viieaastase katseaja jooksul ei pane toime uut tahtlikku kuritegu. Jüri Kollole mõistis kohus neli aastat ja kolm kuud tingimisi vangistust samuti viie aasta pikkuse katseajaga. Lisakaristusena määras kohus mõlemale kolme aasta pikkuse keelu töötada riigi või kohaliku omavalitsuse asutuses.

Peale selle mõisteti Kollolt ja Solovjovilt Kohtla-Järve linna kasuks välja rohkem kui miljon eurot linnale tekitatud kahju hüvitamiseks.

Põhjalikumalt loe kohtuprotsessist ning sellest, mida arvas enda süüdimõistmisest Jevgeni Solovjov, miks mõisteti õigeks OÜ Värimal ja millest on selles kohtuloos kõige rohkem kahju prokurör Kalmer Kasel, 29. oktoobri Põhjaranniku paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles