Jõhvi ja Ahtmesse lisandus sügisel mitmeid kilomeetreid kõnniteid

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi kesklinnast pääseb nüüd linna idaservas asuva Viru vanglani mööda uhiuut kõnniteed.
Jõhvi kesklinnast pääseb nüüd linna idaservas asuva Viru vanglani mööda uhiuut kõnniteed. Foto: Peeter Lilleväli

Jõhvis ja Ahtmes ehitati sel sügisel kokku ligemale kuus kilomeetrit uusi kõnniteid.

Jõhvis sai viimasena valmis 2 kilomeetri pikkune ja 2,5-3 meetri laiune kergliiklustee Narva maanteel Linda tänava ristmikust kuni Viru vanglani. 284 000 eurot maksma läinud tööde käigus rajati kõnnitee aluspõhi ja kaeti see pressitud asfaltpuruga. Osale teelõikudele paigaldati ka sõiduteest eraldav piire, rajati üks ülekäigurada üle Narva maantee koos lisavalgustusega.

Vallavalitsuse majandusspetsialist Aivo Tamm sõnas, et järgmisel aastal on kavas see kõnnitee katta ka asfaldiga ja selleks tuleb eelarvesse planeerida ligikaudu 80 000 eurot. "Kuid tähtis on, et juba praegu on see tee kasutamiskõlblik ja inimesed saavad seal turvaliselt liikuda," ütles ta, lisades, et tänavu on jäänud paigaldada veel betoonplaadid kohta, kus kõnnitee ületab raudteed.

Oktoobri keskpaigas valmis Jõhvis ligikaudu kilomeetri pikkune Veski ja Jaama tänava kõnnitee, mis ulatub kesklinnast  Tallinna-Narva maanteeni. Mõlemad lõigud rajas Lemminkäinen Eesti ja tähtaegadest peeti kinni.

Lõppjärku on  jõudmas ka kokku üle 413 000 euro maksma läinud kahe kilomeetri pikkuse kõnnitee rajamine Ahtmes Altserva tänava ristmikust Vana-Ahtmesse ning 0,7 km pikkuse tee ehitus, mis suundub Ahtmest Tammiku suunas Jõhvi-Tartu maanteeni. Kohtla-Järve abilinnapea Vitali Borodin sõnas, et mõlemal lõigul anti firmale RTS Infraehitus puuduste kõrvaldamiseks mõned nädalad lisaaega ja uus tähtaeg on  4. detsember. "Kuid asfalt on paigaldatud ja kõnniteid saab juba kasutada," sõnas ta.

Tammiku poole kulgev uus kergliiklustee saab otsa veidi enne Jõhvi-Tartu maanteed. Borodin selgitas, et puuduva osa rajab järgmisel suvel maanteeamet Jõhvi-Tartu maanteelõigu rekonstrueerimise käigus. Siis ühendub Ahtmest tulev kõnnitee mõned aastad tagasi rajatud Jõhvi-Tammiku kergliiklusteega. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles