Volikogu aseesimehe valimine tekitas Jõhvis vaidlusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jekaterina Vassiljeva valiti teiseks Jõhvi volikogu esimeheks, ent 500 euro suurusest hüvitisest ta loobus ning hakkab saama volikogu tavaliikme tasu.
MATTI KÄMÄRÄ
Jekaterina Vassiljeva valiti teiseks Jõhvi volikogu esimeheks, ent 500 euro suurusest hüvitisest ta loobus ning hakkab saama volikogu tavaliikme tasu. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Vajadus valida Jõhvi volikogule veel üks aseesimees tekitas volikogus tuliseid vaidlusi, ent lõpuks valiti aseesimeheks avalikkusele tundmatu Jekaterina Vassiljeva.

Volikogu esimees Eduard East teatas istungil, et teise volikogu aseesimehe valimise vajadus on seotud tarvidusega tõhustada noorsootööd vallas. "See isik, kes valitakse aseesimeheks, hakkab tegelema Jõhvi noorteparlamendi loomisega," teatas East.

Volikogu liige Paul Paas küsis seepeale, miks volikogu lihtliige ei saa tegelda noorsootöö koordineerimisega. East vastas, et kui pole määratud koordinaatorit, siis asjad ei pruugi liikuda.

Maris Toomel Reformierakonnast küsis seepeale, kus on praegu Jõhvi noorteparlament ja kes seda juhib. Easti sõnul tuleb see alles luua ning see saabki olema volikogu teise aseesimehe ülesanne.

Aivar Surva Reformierakonnast teatas seepeale, et vallas on erisuguseid huvigruppe: peale noorte veel eakad, ettevõtjad jne. "Nii võiks eri gruppide koordineerimiseks luua ju 20 volikogu aseesimehe kohta. Noorteparlamenti ei loo volikogu, vaid see on noorte endi poolt demokraatlikul teel loodud organisatsioon," sõnas ta.

East nõustus, et volikogu ei saa tegelda noorteorganisatsioonide loomisega, kuid lisas, et volikogu valib aseesimeheks koordinaatori, kes aitab seda luua.

Volikogu hääletas siiski teise aseesimehe valimise poolt ning koalitsioon esitas sellele kohale kandidaadiks keskerakondlasest Jekaterina Vassiljeva (29).

Kui järgnesid opositsiooni küsimused Vassiljevale, siis kõigile neist ta ei vastanud. Niina Neglasoni sõnul ei saa Vassiljeva eesti keelest piisavalt aru. Kui Maris Toomel tahtis teada, mismoodi hakkab tema noortetöö koordineerimine välja nägema ja mida ta tegema hakkab, vastas Vassiljeva, et kavatseb noortele teha ekskursioone riigikogusse.

Keskerakondlane Arthur Seppern väitis, et volikogu aseesimehe tiitlit on noorsootöö koordineerimisel tarvis selleks, et ta oleks noortele autoriteet. "Volikogu lihtliikme autoriteet noorte silmis oleks madalam," sõnas ta.

Hääletamisel olid 12 volikogu liiget Vassiljeva volikogu aseesimeheks valimise poolt, üks sedel oli tühi ning kuus rikutud.

Avalike andmebaaside andmetel on Vassiljeva ettevõtja, kaubandusega tegeleva OÜ Katerine juhatuse liige. Firma tänavuse II kvartali käive oli 1416 eurot ning ettevõte on viimase kuue kvartali jooksul maksnud makse 26 eurot, sellest tööjõumakse 0 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles