Katri Raigist saigi sots

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Raik. 
ILJA SMIRNOV
Katri Raik. ILJA SMIRNOV Foto: Põhjarannik

Juba pikemat aega Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ridades riigikogusse kandideerimist kaalunud Sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik tegi lõpuks otsuse: ta astus sellesse erakonda ja kandideerib nende nimekirjas riigikogusse Ida-Virumaa valimisringkonnas.

„Kandideerin riigikokku, sest soovin senisest enam aidata kaasa Ida-Virumaa ja Narva arengule ning siinsete inimeste heaolule. Samuti on mulle südamelähedased haridusküsimused, eelkõige koosõppiva kooli idee väljaarendamine, selles küsimuses võimalikult laiapõhjalise ühise arusaama saavutamine ja idee enda elluviimine,“ põhjendas Raik oma otsust erakonna pressiteate vahendusel.

Põhjarannik kirjutas juba tänavu märtsis, et kui sotside valimisnimekirja liidrikoht kuulub suure tõenäosusega Andres Anveltile, siis teine koht tõotab minna endisele IRLi liikmele ja tol hetkel parteitule sisekaitseakadeemia rektorile Katri Raigile, kes on ka praeguse Narva linnavolikogu opositsioonilise valimisliidu Meie Narva juht. Tähelepanuväärne, et sisekaitseakadeemia rektorina allub Raik siseminister Anveltile.

Raik tunnistas tookord, et tema poole on seoses riigikogusse kandideerimisega pöördunud kõik suuremad Eesti erakonnad, kaasa arvatud isegi Keskerakond, kellega ta Narva volikogus on vastasleeris. "Tunnen end rikka pruudina," tegi Raik nalja.

Sotside nimekirjas on Raik juba korra kandideerinud - 2013. aasta kohalikel valimistel Narvas olles ise tollal veel IRLi liige. 2017. aastal oli ta Narva kohalikel valimistel valimisliidu Meie Narva liider. Ta kogus 1490 häält - rohkem kui ükski teine kandidaat selles linnas, kuid tema valimisliit jäi siiski Keskerakonnale selgelt alla ja volikogus vähemusse.

Ida-Viru ringkonnas on oodata riigikogu valimistel põnevat heitlust. Kui sotside nimekirja eesotsas on siseminister  Andres Anvelt ja Katri Raik, siis Reformierakond kinnitas sel nädalal, et nende esinumbriks saab endine luurejuht, praegune ettevõtja ja poliitik Eerik-Niiles Kross, kes on varasematel valimistel Tallinnas kogunud samuti tuhandeid hääli. Keskerakonna  esinumbriks on kõigi märkide kohaselt taas Yana Toom, kes tegi neli aastat tagasi Ida-Virumaal erakordselt tugeva tulemuse, kogudes üle 11 574 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles