VIDEO Kaitseliidu asutamise 100. aastapäeva tähistamine Jõhvi kesklinnas

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliidu Alutaguse malev tähistas neljapäeva õhtul Jõhvi keskväljakul kindral Tõnissoni ausamba juures Kaitseliidu asutamise 100. aastapäeva ja ka Jõhvi kui garnisonilinna 90. aastapäeva.

Samba juures rivistusid Jõhvi malevkonna kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, noorkotkad ja kodutütred ning Viru pataljoni ajateenijad. Raivo Kallase juhatusel esitas Jõhvi linnaorkester Eesti hümni, marsse ja  isamaalisi meloodiaid nagu "Kaunistagem Eesti kojad kolme koduvärviga...".

Tseremoonial kõnelenud Alutaguse maleva juhatuse liige Kalev Naur pidas tähenduslikuks, et neid tähtpäevi tähistatakse Jõhvis just kindral Tõnissoni monumendi juures. "Tänu kindral Tõnissoni nõudlikkusele ja kindlasti ka väejuhi talendile saavutasime Vabadussõjass Narva all bolševike üle võidu, mille tulemusel oli Nõukogude Venemaa sunnitud sõlmima Eestiga rahulepingu. Käesoleval ajal oleme õnnelikud, et meie maa kohal lehvib meie sinimustvalge rahvuslipp," sõnas Naur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles