Mäetaguse põhikooli ümbrus pälvis arhitektuuripreemia

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängu- ja spordiväljak Mäetaguse põhikooli õues. ERGE JÕGELA
Mängu- ja spordiväljak Mäetaguse põhikooli õues. ERGE JÕGELA Foto: Põhjarannik

Eesti tänavuste arhitektuuripreemiate seas pälvis tunnustamist ka üks Ida-Virumaal valminud töö - Mäetaguse põhikooli välisruum.

Eesti Maastikuarhitektide Liidu aaspreemiaga tunnustati arhitektuuribürood TajuRuum nelja töö eest, mille seas oli ka Mäetaguse põhikooli välisruum. Selle autoriteks olid arhitektid Edgar Kaare, Liina Einla, Timo Saabas ja Terje Ong.

"TajuRuum esitas selleaastasele preemiakonkursile neli väga erineva iseloomu ja funktsiooniga, kuid võrdselt väga tugevat tööd,“ sõnas Eesti Maastikuarhitektide Liidu esimees Kristiina Kupper. „TajuRuum on viimastel aastatel väsimatult töötanud hea avaliku ruumi loomise nimel ning nende töödest kumab läbi suurepärast kohatunnetust, ühtset käekirja ja oskust ning soovi leida kompromisse erinevate osapoolte ja huvigruppide vahel, mida pani tähele ka žürii.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles