Transil pronks peaaegu taskus, hõbedani viiks ime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval Levadiaga isegi viiki mängides saab Narva Trans (tumedamas vormis) taas meistrivõistluste medaliomanikuks.
Laupäeval Levadiaga isegi viiki mängides saab Narva Trans (tumedamas vormis) taas meistrivõistluste medaliomanikuks. Foto: Matti Kämärä

Juba sel nädalavahetusel peetakse Eesti meistriliiga meistrivõistluste 34. vooru mängud, mis võivad suuresti määrata, kuidas lõpeb tänavune hooaeg Ida-Virumaa kõige edukama vutiklubi Narva Transi jaoks.

Kui turniiritabeli alumises pooles on kõik enam-vähem selge - Ajax lahkub eliitseltskonnast ning Viljandi, Kuressaare ja Tammeka võitlevad üleminekumängude vältimise nimel -, siis ülemises osas pinge kasvab. Vaid Paide ja Sillamäe Kalev jäävad oma tabelikohale püsima, samas kui medalikohad on veel lahtised.

Medaliomanike selgumiseni meistriliigas on jäänud vaid kolm vooru. Narva Transile piisab ühest viigist, et kindlustada endale vähemalt pronksmedalid. Hõbeda võitmiseks tuleb aga püsida otsustavates mängudes võidulainel ning loota, et lähim konkurent Nõmme Kalju samal ajal kaotab. Selline stsenaarium on aga vähetäenäoline, sest Transil on ees mängud tabeli esimesse, Kaljul aga tagumisse poolde kuuluvate klubidega. Teoreetiliselt pole Transil veel kadunud isegi meistritiitli võitmise võimalus, aga selleks peaks senine liider Flora viimastes mängudes täiesti äparduma.

Kalev Transile 3 punkti "ei kingi"

Tuntud Vene spetsialisti, Sillamäe Kalevit juhtiva Vladimir Kazatšonoki arvates on selge, et meistritiitli võidab Flora. "Arvan, et nõmmekad tulevad teiseks, ehkki nad seda praegu ei vääri - kuu aega tagasi, kui meie nendega mängisime, paistsid nad palju tugevamad. Narva Transi medali väljavaated peituvad mängijate endi kindluses, nende häälestatuses ja võidutahtes," märkis ta.

"Jah, meil on viimane mäng narvakatega, kuid mingit "abi" nad meilt ei saa. Viimasel kahel aastal oleme mängudest nendega niigi palju negatiivset saanud. Ma ei ole kunagi tahtnud alla anda ja eeldan, et mäng kujuneb tõeliselt printsipiaalseks, sõltumata sellest, et meil enam medalivõimalust pole."

Levadia ei jõua järele

Ka Eesti koondise treener Tarmo Rüütli leiab, et seis on enam-vähem selge. Rahvusmeeskonna juhina peab ta meistrivõistlusi jälgima ja uusi tippmängijaid avastama ning seepärast on tal kujunenud selge pilt: "Turniiri lõpuks paigutuvad meeskonnad tõenäoliselt nii: Flora, Kalju, Narva Trans ja Levadia."

Levadiat varem juhtinud Rüütli leiab, et see klubi on tänavu oma medalivõimalused juba maha mänginud. Nõmme klubile ennustab koondise treener hõbedat. "Neil on leebem võistlusgraafik kui narvakatel ja ma arvan, et üllatusi ei tule," sõnas Rüütli.

Ühtlasem konkurents

Ukraina teeneline treener, samuti Kalevis töötav Vadim Dobiža oli jutukas. "Rõõmustab see, et meistrivõistluste konkurents muutub tihedamaks. Kui ma viie aasta eest siia tulin, olid tipus ainult Levadia ja Flora. Mulle näib, et kuldmedali saavad kas Flora või Kalju. Nõmmekatele oleks see saavutus - selle mängu põhjal, mida nad näitavad, ei vääri nad nii kõrget kohta. Kuigi klubile tuleb au anda - tehakse head tööd tuleviku nimel. Narva Transi kohta arvan, et neil on väljavaateid vaid kolmandale kohale. Ent kui juhtub näiteks mingi magnettorm, võivad nemadki võita või isegi Flora kolmandale kohale jätta," pakkus Dobiža.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles