Ida-Virumaad ei jäeta uutest bussidest ilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaa elanikud saavad aprillist alates sõita saastekvootide eest ostetud uute bussidega.
Ida-Virumaa elanikud saavad aprillist alates sõita saastekvootide eest ostetud uute bussidega. Foto: maanteeamet

Maavalitsus sõlmis lepingud Ida-Viru maakonnaliinide teenindamiseks korraldatud riigihanke võitnud vedajatega. Nüüd ei sega miski saastekvootide eest ostetud uute busside üleandmist.

Uued bussid pidid maakonnaliinidel sõitma hakkama juba veebruaris, kuid nende üleandmine venis riigihanke tulemuste vaidlustamise tõttu. Vaidlus takistas lepingute sõlmimist ja seega ka busside üleandmist.

Olukord tekitas kartusi, et Ida-Virumaa jääb Paldiski sadamas seisvatest uutest bussidest hoopis ilma ja need võidakse anda teistele maakondadele. Ida-Viru maavanema Riho Breiveli sõnul leiti koos maanteeametiga olukorrale lahendus ja märtsis antakse bussid Ida-Virumaale üle.

Lepingud on sõlmitud

Riigihankel kolme liinigrupi teenindaja leidmiseks osales kaheksa ettevõtet. Narva regioonis tegi parima pakkumise AS Narva Bussiveod, Kiviõlis OÜ Lüganuse HVM ja suurimas liinigrupis oli parim AS Sebe. Kõik loetletud ettevõtted on ka varem samu liinigruppe teenindanud.

Nendega sõlmitud lepingud lõppesid 1. veebruaril, ent kuna selleks ajaks ei olnud hanke tulemuste vaidlustamise tõttu uued lepingud sõlmitud, pikendati aasta lõpuni vanu lepinguid. Praeguseks on sõlmitud uued lepingud, mis hakkavad kehtima 1. aprillist.

"Kohtuvaidlused võivad jätkuda kaua ning sellistel puhkudel näevad riigihankeseadus ja ühistranspordiseadus ette võimaluse sõlmida lepingud võitjaks kuulutatud vedajatega," ütles Riho Breivel. "Hetkel ongi niimoodi talitatud ja ma ei näe uute busside saamisel mingeid probleeme."

Bussid jõuavad liinidele aprillis

Märtsis algab busside üleandmine ja hiljemalt aprillis jõuavad need kõikidele maakonnaliinidele. Kokku saab Ida-Virumaa 42 uut Iveco bussi, mis jagatakse kolme vedaja vahel.

Breivel ütles, et kui kohtulahend tuleb riigihanke tulemuste vaidlustajate kasuks, ei tohiks ka see busside kasutamisel probleeme põhjustada. Senine liinide teenindaja peab lihtsalt bussid uuele üle andma.

Vaata ERR-i videouudist Ida-Virumaa bussitülist siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles