Tamkivi: ma ei usu, et Pomerants üritas Toila volikogu mõjutada

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tamkivi.
Jaanus Tamkivi. Foto: Peeter Lilleväli

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi ei usu, et IRL-i liikmest riigikogu õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants üritas Toila vallavolikogu otsuseid mõjutada.

"Mina ju ei kuulnud, mida nad omavahel rääkisid. Tundub, et seal on natuke sellist poliitilist mängu ka juures. Et mida siis ikkagi öeldi ja kui tõsine see jutt oli. Võib-olla mõni mees lihtsalt ei saanud naljast aru," ütles Tamkivi ERR-i uudisteportaalile.

Tamkivi lausus, et väga raske on uskuda, et Marko Pomerants kogenud poliitikuna oma öeldut niimoodi mõtles nagu Toila vallavolikogu liige Roland Peets on ajakirjanduses esitanud. "Ma ei taha seda küll uskuda. See ikka päris nii ka praktilises elus ei käi, kuigi mõni võibolla üritab sellist pilti luua. Et nüüd suured investeeringud otsustatakse puhtalt selle pinnalt, kes kuskil ametis on või ei ole. See ei ole ju päris nii," rääkis Tamkivi.

Tamkivi sõnul on inimesi, kes rahastatavate projektidega tegelevad ja neid välja valivad nende protsesside juures kümneid.

Reformierakonna fraktsiooni liige Rein Aidma lisas, et koalitsioon ei ole praegu otsustanud ERM-ist vabanevate rahade kasutamist. "Keegi ei ole praegu otsustanud, et nende rahade eraldamine läheb nii nagu ta läheb. Keegi, kes seda promob või vastupidi takistab ei saa praegu mingit vastutust võtta," ütles Aidma.

Ajaleht Põhjarannik kirjutas laupäeval, et riigikogu Isamaa ja Res Publica fraktsiooni liige Marko Pomerants soovitas Toila uuel koalitsioonil loobuda tema volikogu esimehest parteikaaslase Kalle Lehismetsa umbusaldamisest, vastasel juhul võib riik jätta Toila sadama ja rannaala arendamise projekti toetuseta.

Pomerants ütles hiljem kommentaariks, et vallavolikogu liige Roland Peets sai temast valesti aru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles