Narva sai kätte kauaoodatud kvoodibussid

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued taevakarva bussid ootasid pikka aega oma tundi Paldiski sadamas ning seisavad nüüd Narva bussipargi territooriumil.
Uued taevakarva bussid ootasid pikka aega oma tundi Paldiski sadamas ning seisavad nüüd Narva bussipargi territooriumil. Foto: NARVA BUSSIVEOD

AS Narva Bussiveod võttis vastu 12 uhiuut sinivalget Iveco bussi, mille riik soetas saastekvoodi müügist saadud rahaga.

Kaheksa bussi seisid munitsipaalettevõtte territooriumil juba möödunud kolmapäevast ja neli lisandus eile õhtul.

Busse jaotava Eesti maanteeameti teatel antakse Iveco Irisbus Crossway bussid ASile Narva Bussiveod 5 maakonna- ja 7 linnaliini teenindamiseks.

Narva Bussivedude tegevdirektori Eduard Easti sõnul jõustuvad uued maakonnaliinide lepingud 1. aprillil, kuid nende jaoks eraldatud uued bussid teevad oma proovisõidud võib-olla varem.

East on uute busside üle rõõmus: "See on positiivne. Teame, et need on valmistatud Tšehhis. Vaatame nüüd, kuidas nad meie kliimas vastu peavad."

Bussiettevõtte juht lisas, et neil tuleb veel otsustada, mida teha vabanevate vanade bussidega.

Maakonna kolmes liinigrupis konkureeris riigihankel kaheksa firmat. Narva piirkonnas tegi parima pakkumise Narva Bussiveod, Kiviõlis Lüganuse HVM, ülejäänud maakonda hõlmavas suurimas liinigrupis Sebe. Nende vahel jagataksegi 42 uut bussi (vastavalt 12, 9 ja 21 bussi). Kõik loetletud firmad teenindasid samu liinigruppe ka varem.

Riigi eraldatud bussid pidid algselt Ida-Virumaal sõitma hakkama veebruaris, kuid nende üleandmine venis riigihanke tulemuste vaidlustamise tõttu.

"Kohtuvaidlused jätkuvad ning võivad kaua kesta, sellisteks puhkudeks näevad riigihankeseadus ja ühistranspordiseadus ette võimaluse sõlmida leping võitjaks tunnistatud vedajatega. Käesoleval ajal on see tehtud ja uute bussidega seoses ei näe ma enam mingeid probleeme," ütles kahe nädala eest Põhjarannikule maavanem Riho Breivel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles