Päästjatel kulus Sinimäe põhikooli kustutamiseks üle kaheksa tunni

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Matti Kämärä
Foto: Matti Kämärä

Päästjatel kulus eile õhtul Vaivara vallas süttinud Sinimäe põhikooli kustutamiseks enam kui kaheksa tundi, inimesed põlengus kannatada ei saanud.

Ida päästekeskuse pressiesindaja teatel likvideeriti tulekahju hommikul kella kuue paiku. Tules hävis suurem osa koolimaja katusest ning kogu hoone sai suitsu- ja veekahjustusi. Osaliselt õnnestus dokumendid ja tehnika päästetööde käigus hoonest evakueerida.

Häirekeskus sai seni teadmata põhjustel puhkenud tulekahjust teate eile õhtul kell 21.40.

Sündmuskohale on sõitnud üheksa päästemeeskonda Sillamäe, Narva, Narva-Jõesuu ja Jõhvi päästekomandost, operatiivkorrapidajad ja kaks kiirabibrigaadi.

Päästjate saabudes põles Sinimäe põhikooli katus lahtise leegiga. Tegemist on kolmekorruselise hoonega ning tuli on nii maja pööningul kui katusel. Inimesi hoones ei olnud.

Hommikul kogunenud kriisikomisjon otsustas vallavanem Heiki Lutsu sõnul, et Sinimäe koolis tõstetakse sügisene koolivaheaeg ettepoole ning see algab esmaspäevast. Nädala jooksul loodetakse leida lahendus, kuidas õppetööga edasi minna.

Oma abi on ruumide osas pakkunud nii Sillamäe kui Narva linn. Samuti üks eraisik, kes pakkus kasutamiseks endise vallavalitsuse hoonet. Täna tutvutakse pakutud pindadega ning tehakse otsus, kuhu Sinimäe kool pärast vaheaega ajutiselt kolib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles