Tulekahju hävitas Sinimäe koolimaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutiklassist evakueeriti äsja ostetud arvutid võimlasse, ent see oli viga, sest põlengu käigus kukkus just võimla kohal katus sisse.
Arvutiklassist evakueeriti äsja ostetud arvutid võimlasse, ent see oli viga, sest põlengu käigus kukkus just võimla kohal katus sisse. Foto: Matti Kämärä

Ööl vastu reedet Sinimäe põhikoolis lahvatanud tulekahju tulemusel algab Vaivara valla õpilastel koolivaheaeg teistest varem ning käesoleval õppeaastal hakkavad nad õppima Sillamäel.

Neljapäeva õhtul kell 21.40 sai häirekeskus teate, et Vaivara vallas Sinimäe alevis põleb lahtise leegiga kolmekorruselise koolimaja katus.

Sündmuskohale sõitis üheksa päästemeeskonda Sillamäelt, Narvast, Narva-Jõesuust ja Jõhvist, operatiivkorrapidajad ja kaks kiirabibrigaadi.

Ülal hävitas tuli, all vesi

Tulekahju sai likvideeritud kella 6 paiku hommikul. Kahjutuli hävitas suurema osa koolimaja katusest ning kahjustas ülemiste korruste ruume, inimesed kannatada ei saanud. Esimene korrus jäi tulest küll puutumata, ent sai ulatuslikke veekahjustusi.

Eile hommikul kella kümne paiku, kui Vaivara vallamajas istus koos kriisikomisjon, et arutada edasist tegevust, istusid nukrate nägudega õpetajad kooli fuajees ning ootasid, missugused tulevad koosolekujärgsed korraldused.

"Armastan meie kooli väga, see on mulle nagu kodu. Ma olen väga löödud sellest kõigest," lausus 28 aastat koolis töötanud keemia- ja bioloogiaõpetaja Ljudmilla Dmitrijeva. Tema klass jäi küll tulest puutumata, ent läbi lae tulnud kustutusvesi tegi oma töö ikkagi. "Olgu, lähen nüüd oma kemikaale kokku korjama," lausub ta jutu lõpetuseks.

Kooli ja selle kõrval asuva munitsipaalhoone vahet sõeluvad õpilased, kes pappkastidega raamatuid ja muid õppevahendeid munitsipaalmajja viivad.

Kui kriisikomisjoni esimene koosolek läbi sai, teatas vallavanem Heiki Luts, et järgmisel nädalal lapsed kooli ei tule, sest koolivaheaeg on otsustatud ettepoole tuua. Mujal algab vaheaeg oktoobri lõpus.

Kooli direktor Evald Teetlok ütles, et õppevahendeid väga palju kannatada ei saanud, aga kõige suurem kahju on uutest arvutitest. Sel suvel sisustati arvutiklass täielikult uute arvutitega. "Tulekahju ajal viisime arvutid sealt klassist saali, sest arvasime, et see on kõige ohutum koht, kuid selgus, et see paik on kõige ohtlikum," sõnas Teetlok. Põlengu ajal varises katus just spordisaali sisse.

Koolimaja oli siiski kindlustatud ning olulise osa kahjust peaks korvama kindlustus. "Alles kuu aega tagasi pikendasime kindlustuslepingut," sõnas Luts.

Hakkavad õppima Sillamäel

Kui uudis Sinimäe kooli põlengust eile hommikul levis, pakkusid oma abi asenduspinna näol nii Narva kui Sillamäe linn, aga ka endise vallamaja hoone omandanud eraomanik.

Lõuna paiku otsustati ära, et Sinimäe põhikooli lapsed hakkavad käima vähemalt sel õppeaastal Sillamäe gümnaasiumis. Õppetöö hakkab toimuma endise Astangu kooli ruumides.

Sillamäe aselinnapea Eevi Paasmäe ütles, et kui ta sai pärast asjaolude selgitamist aru, et Sinimäe põhikoolis õppetööd jätkata ei saa, pakkus ta vallale Sillamäe abi. "Olukord on selline, et nad vajavad abi. Lapsed peavad ju kusagil õppima - telki ju selleks üles ei pane," selgitas Paasmäe.

Vallavanem Heiki Luts lausus, et tuleva nädala neljapäevaks loodetakse kooliruumid Sillamäel sellisesse korda saada, et seal saab õppetööd korraldada.

Mis saab aga Sinimäe koolimajast edasi, vallavanem eile veel öelda ei osanud. "Sisetunne ütleb küll, et mõistlikum on uus maja ehitada, kui seda remontida. Aga enne tuleb ära oodata ekspertiiside tulemused ja teha arvutused. Rahanumber paneb kõik paika," ütles ta. Tema sõnul on üks asi tulekahju ja kustutusvee läbi tekkinud kahjustused. Teiseks on talv peale tulemas ning ilm võib katuseta maja veelgi kahjustada.

Millest tuli alguse sai, pole praegu teada. See on kindel, et tulekolle asus aga katuse all. "Selle koha lähedal on meil ventilatsiooniruum, aga alles sel kolmapäeval käis seal spetsialist hooldustöid tegemas ning kontrolli teostamas," sõnas vallavanem.

90ndate aastate teises pooles renoveeritud Sinimäe põhikoolis õpib veebilehe andmetel käesoleval aastal 56 õpilast - eestikeelses osakonnas 18, vene osakonnas 19 ja keelekümbluse osakonnas 19 õpilast. Koolis töötab 19 õpetajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles