Narva maksab vallandatud gümnaasiumijuhile üle 12 000 euro

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi nelikümmend Narva Kesklinna gümnaasiumi töötajat kirjutasid möödunud aastal linnavalitsusele kirja, milles väljendasid rahulolematust direktor Arno Timoškini ootamatu vallandamise üle.
Ligi nelikümmend Narva Kesklinna gümnaasiumi töötajat kirjutasid möödunud aastal linnavalitsusele kirja, milles väljendasid rahulolematust direktor Arno Timoškini ootamatu vallandamise üle. Foto: Ilja Smirnov

Narva linnavalitsus saavutas kohtus kompromissi möödunud suvel Narva Kesklinna gümnaasiumi direktori kohalt ülepeakaela vallandatud Arno Timoškiniga.

Linnavalitsus vabastas Arno Timoškini täiesti ootamatult Kesklinna gümnaasiumi direktori ametist 22. augustil 2011. Timoškin kaebas otsuse juba septembris kohtusse. Tänavu kevadel toimunud kohtuistungi ajal pakkusid linnavalitsuse esindajad välja kompromisslahenduse.

Odav lahendus lükati kohe tagasi

Kohtumäärus, millega saavutati kompromiss ja menetlus lõpetati, jõustus selle aasta 25. septembril. Linn kohustus maksma Timoškinile hiljemalt 30. novembriks kuue kuu keskmise palga, kokku 11 287,74 eurot, samuti peab linn hüvitama tema kulud advokaadi abile summas 1080 eurot.

Kohtus kõlas väide, et gümnaasiumidirektorile heideti ette puudulikult vormistatud dokumente. Hiljem süüdistati teda, kuna ta eiras Narva linnavalitsuse kultuuriosakonna määrusi. Timoškin aga teatas, et määrusega kirja pole talle kätte toimetatud ja sellest lähtuvalt ei olnud ta määruse sisuga kursis ega saanud seda ka ignoreerida.

Hageja väitis, et ta ei mõista, miks temaga leping katkestati, samuti märkis, et vallandades ei peetud kinni etteteatamise tähtajast, mis peaks olema vähemalt 90 kalendripäeva, arvestades Timoškini enam kui kümneaastast staaži direktorina.

Timoškin palus kohtul tunnistada töölepingu lõpetamine ebaseaduslikuks, kohustada linnavalitsust teda tööle ennistama ja mõista linnavalitsuselt tema kasuks välja hüvitus. Seejärel esitas kostja kompromissettepaneku.

Põhjarannikule antud kommentaaris tunnistas Timoškin, et asjade käik teda ei rahulda.

"Esimene, millega ma rahul ei ole, on see, et mind ei ennistatud, teiseks peab linn maksma hulga raha. Aga mis puutub siia linn? Narvakad ei ole ju milleski süüdi. Kui kohus meile maikuus kuu aega andis, et kompromiss leida, läksin 6. mail linnapea juurde ja tegin ettepaneku lahendada asi ilma rahata: ennistage tööle ning ma ei küsi kopikatki. Linnapea keeldus," jutustas Timoškin.

Keegi pole süüdi

Narva linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja ja linnavalitsuse liige Viktoria Lutus, kes Timoškini vallandas, vastas põiklevalt ajalehe küsimusele, kes peaks ametnikest karistust kandma sellise rohmaka ja kalliks maksma läinud personalitöö eest.

"Ametniku töö kvaliteeti hindab tema juht. Praegu pole vaja sanktsioone rakendada," ütles Lutus.

Ta selgitas, miks linnavõimud vabanesid kogenud koolidirektorist üldsusele ootamatult.

"Rikkumised puudutasid Eesti hariduse infosüsteemi, mis on riiklik andmebaas. Eelmise õppeaasta lõpus leidis ametijärelevalve Kesklinna gümnaasiumis, et õppeasutust juhtides on toime pandud arvukalt rikkumisi. Ka see mõjutas otsust, millega tööleping üles öeldi. Kõik need dokumendid sisaldavad õpilaste ja õpetajate isikuandmeid ning seetõttu ei saa neid avalikustada," teatas ametnik.

Timoškini vallandamise hetkest täidab Kesklinna gümnaasiumi direktori kohuseid gümnaasiumi õppealajuhataja Anna Zubova. Timoškin jätkab samas õppeasutuses tööd eesti keele õpetajana.

Timoškin ütles Põhjarannikule, et kohtuvaidluse lahendis näeb ta ühtainukest plussi: "Töölepingu ülesütlemise avaldus tühistati, kuna alused puuduvad, nii et ma ei ole üheski punktis süüdi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles