Narva linnapead ootab juubeli puhul preemia

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnapea Tarmo Tammiste võib saada volikogult jõulukingiks 2718 euro suuruse preemia. Kohalikud valitsevad poliitikud leiavad, et 10 aasta pikkuse teenistuse vältel on hiljuti 50. sünnipäeva pidanud linnapea selle ära teeninud.
Narva linnapea Tarmo Tammiste võib saada volikogult jõulukingiks 2718 euro suuruse preemia. Kohalikud valitsevad poliitikud leiavad, et 10 aasta pikkuse teenistuse vältel on hiljuti 50. sünnipäeva pidanud linnapea selle ära teeninud. Foto: Ilja Smirnov

Narva linnavolikogu arutab neljapäeval enam kui 2700 euro suuruse preemia määramist linnapea Tarmo Tammistele seoses tema augustis olnud 50. sünnipäevaga. Lisaks on kavas kasvatada tema ja volikogu esimehe teenistust ka staažitasude suurendamisega.

Ametipalga suurune preemia makstakse Tarmo Tammistele välja seoses Narva linnapea ametis oleku 10. aastapäeva ning tema enda 50. aasta juubeliga, mida ta tähistas augustikuus. Samal ajal tuleb otsustamisele Tammiste staažitasu suurendamine uuest aastast viielt protsendilt kümnele protsendile ametipalgast.

Narva linnapea kuupalk on 2717,6 eurot, seega tähendab 10% lisatasu 271,8 eurot.

Otsuse eelnõu selgituskirjas kiidab Narva linnavolikogu esimees Aleksandr Jefimov linnapead, märkides, et Tammiste juhib linnavalitsust 2003. aasta 2. jaanuarist alates. "Tarmo Tammiste on aktiivne linnaelu edendaja ja paistab silma kohusetundliku tööga linna hüvanguks. Sellest annab märku ka tagasivalimine linnapeaks 2005. ja 2009. aastal. 2009. aasta 3. märtsil teenis linnapea Tarmo Tammiste ära erilise tänu vabariigi presidendilt seoses Eesti Vabariigi 91. aastapäeva tähistamisega Narvas. 2007. aastal, kui möödus viis aastat avalikku teenistust, määras linnavolikogu talle lisatasu teenistusstaaži eest 5%."

Tunnustus teeb südame soojaks

Neljapäevase istungi päevakorras on ka Jefimovi enese tõötasu kergitamine. Tal tõuseks samuti staažitasu  5-lt protsendilt 10-le. Narva linnavolikogu esimehe ametipalk on 2363 eurot, seega kasvab Jefimovi staažitasu 118,15 eurolt 236,31 euroni ja seda juba möödunud novembrist alates.

Jefimov on volikogu esimees olnud küll alles 2011. aasta aprillist, kuid staaži hulka on tema puhul arvatud kõik volikogusse kuulumise aastad, millest enamuse ta oli lihtliige - seega alates 2002. aastast.

Narva linnasekretär Ants Liimets selgitas Põhjarannikule, et kohalikus volikogus töötamise aja arvamist ametnikustaaži hulka näeb ette avaliku teenistuse seadus. Ent aprillist 2013 jõustub seaduse uus redaktsioon, mis seda välistab.

Opositsioon valmistab rünnakuks

Kulutuste suurendamise kohta linna tippjuhtide töötasude tõstmise arvel ei olnud Narva volikogu opositsiooniline fraktsioon Kindlus (8 liiget 31st) veel eile seisukohta kujundanud, teatas selle liider Andrei Tšuhljajev.

"Oma seisukoha esitame ühemõtteliselt linnavolikogu istungil," ütles Tšuhljajev, hoidudes ka isikliku arvamuse väljaütlemisest. "Me arutame seda," lisas fraktsiooni juht.

Fraktsiooni Kindlus teravalt opositsiooniline liige Nadežda Sinjakova on uudisteportaalile rus.err.ee väljendanud imestust: "Linnas on arvukalt lahendamata probleeme, linnakassa on kehvas seisus, Narvat vapustavad pidevalt korruptsiooniskandaalid, linnapea käib kord ühes, kord teises kohtus. Jefimov on linnavolikogu esimehe ametis tühine tegelane. Mida nad on teinud sellist, et neil tuleks palka tõsta ja linnapeale ka preemiat maksta?"

Tammistele preemia maksmises pole piirilinnas midagi erakordset. 2011. aastal riigikokku minnes sai kogu Virumaa populaarseim keskerakondlik poliitik Mihhail Stalnuhhin Narvast kaasa kuue ametipalga suuruse hüvitise ehk ligi 14 300 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles