Maavalitsus toetas Jõhvi bussijaama ülalpidamist

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi bussijaam.
Jõhvi bussijaam. Foto: Peeter Lilleväli

Jõhvi vallavalitsus saab bussijaama haldamisest saadud kahjumi hüvitamiseks maavalitsuselt toetust.

Jõhvi vallavalitsus küsis aastatel 2008-2011 maakonnaliinide bussijaama haldamisest saadud ligi 73 000 euro suuruse kahjumi osaliseks hüvitamiseks maavalitsuselt 22 000 eurot toetust. Lisaks küsiti 4000 eurot toetust bussiootekoja rajamiseks Narva maanteele ning 3000 eurot peatuskohtadesse sõiduplaanide paigaldamiseks.

"Aasta lõpus omavalitsused ikka küsivad, kas meil on võimalik neid toetada," ütles maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialist Valentina Lunina, et Jõhvile oli võimalik nende küsitud summa eraldada. "Sellepärast, et Jõhvi on maakonna keskus ja tegemist on maakonnaliinide bussijaamaga," toonitas ta.

Lunina ei välistanud, et kui Jewe keskuse omanikul tekib bussijaama haldamisel edaspidi suur kahjum, siis arutatakse olukorda koos omavalitsusega ning võimaluse korral toetab maavalitsus vallavalitsuse vahendusel Jõhvi bussijaama tulevikuski.

Pisut toetas maavalitsus tänavuse aasta lõpus ka väiksemaid omavalitsusi - Kohtla-Nõmme, Avinurme ja Lüganuse valda -, et nad saaksid bussiootepaviljone korraldada, ning samal eesmärgil sai natuke raha Kohtla-Järve linn. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles