Kohtla-Järve on õhtuti pilkases pimeduses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Keskallee uued laternad ei põle - ilusate purskkaevudega renoveeritud allee õhtupimeduses enam jalutama ei kutsu.
Ka Keskallee uued laternad ei põle - ilusate purskkaevudega renoveeritud allee õhtupimeduses enam jalutama ei kutsu. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve võimud jätsid linlased pilkasesse pimedusse, kui lülitasid tänavavalgustuse 15. maist välja. Inimesed on nördinud, et eelarveraha hoitakse kokku linlaste turvalisuse arvelt.

Linnaelanikud väljendavad oma pahameelt pimedate tänavate pärast, helistades ja saates kirju Põhjaranniku toimetusse, kommenteerides olukorda linna kodulehe foorumis ja Delfi uudisteportaalis. Järgnevalt vaid mõned näited.

"See on täielik sigadus! Niigi on linn nagu kolgas - rahvast on vähe, hommikuti sõidetakse tööle, tänavatele jäävad vaid vanurid ja häguste silmadega veidralt ringi nõtkuvad noored. Häbi linnavalitsusele! Lülitage laternad välja kell 2 öösel, et inimesed saaksid külas ja teatris käia oma elu pärast värisemata. Hirm on kohata narkomaani, kes võib lisaks koti ärakrabamisele ka obaduse vastu pead anda. Või on linnas kuritegevusele 1:0 tehtud? Saadikud sõidavad autodega, neil on ükskõik, et on ka jalamehi…"

"Eile naasin koju küllaltki hilja ja sain kokkuhoiust maigu suhu. Kui polnuks kolledži juures põlevaid laternaid ning ettevõtjaid, kes tabloode ja vitriinide valgustuse pealt kokku ei hoia, võinuks tõesti kaela murda."

"Inimesed ei tohi sõltuda kellegi lootustest, et mitte midagi ei juhtu! Meil on õigus turvalisusele omaenda maksuraha eest. Linnajuhtidele soovitan: tehke jalutuskäik öises linnas. Võibolla siis leiate muid kokkuhoiuviise."

Üksnes Kohtla-Järvel

Kohtlajärvelaste meelepaha kasvatab tõsiasi, et ükski teine Ida-Virumaa linn ei läinud tänavavalgustuse väljalülitamise teed. Kui varem nii tehtigi, küll vaid kõige valgematel öödel Narvas ja Sillamäel, siis juba mullu loobuti sedasorti kokkuhoiust, kuna inimeste turvalisus on tähtsam.

Kohtla-Järve ei taha aga loobuda laternate väljalülitamisest kaheks kuuks. Tänavu tehti seda tavapärasest kaks nädalat varem, st mitte juunist, vaid juba 15. maist, lubadusega, et valgustust ei lülitata sisse 1. augustil, nagu varem, vaid juba 15. juulil. Linnavalitsus põhjendab oma otsust sellega, et  juuli teisel poolel on linnas tänavavalgustust rohkem vaja kui mai teisel poolel.

Võibolla saabub taas valgus

Kui Põhjarannik küsis, miks ei loobu Kohtla-Järve erinevalt teistest linnadest pimedatest öödest, vastas linnapea Jevgeni Solovjov: "Tuleb välja, et teistel linnadel ei ole eelarve olukord nii keeruline kui Kohtla-Järvel." Tema sõnul õnnestub kahe kuuga kokku hoida umbes 13 000 eurot ning kasutada seda raha linnamajanduse muudeks vajadusteks.

Kokkuhoid kokkuhoiuks, kuid Solovjov võtab siiski arvesse linlaste nördimust selle üle, et tänavatel on pime ja ebaturvaline. "Nõustun, et see pole hea," ütles ta Põhjarannikule. "Me mõtleme ja ehk võtame vastu otsuse valgus uuesti sisse lülitada ning valgeteks öödeks taas välja lülitada."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles