Jõhvi teeb muudatusi hariduse juhtimises

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kullamä võib saada vallavalitsuse liikmeks haridus-, kultuuri- ja spordialal, kui volikogu tema kandidatuuri heaks kiidab.
Tiina Kullamä võib saada vallavalitsuse liikmeks haridus-, kultuuri- ja spordialal, kui volikogu tema kandidatuuri heaks kiidab. Foto: Matti Kämärä

Jõhvi haridus- ja noorsootöönõunik Katrin Tamme asub 1. detsembrist juhtima Sillamäe haridus- ja kultuuriosakonda. Talle esialgu mantlipärijat ei palgata ja valdkond kaetakse uue vallavalitsuse liikmega.

Katrin Tamme, kes asus Jõhvi hariduselu juhtima ajal, mil vallavanema ametis oli Tauno Võhmar, andis mõista, et otsus otsida uusi väljakutseid küpses võimuvahetuse tõttu.

"Muutustega kerkib alati valiku küsimus. Nii ka minul − kas jääda paigale või liikuda mujale. Tegin otsuse liikuda edasi," selgitas ta.

Sillamäel asub Tamme tööle haridus- ja kultuuriosakonna juhatajana. Uues ametis lisanduvad haridusele kultuuri ja spordi valdkond.

Sillamäe aselinnapea Eevi Paasmäe rõõmustas, et hiljuti hariduse peaspetsialisti ja nüüd osakonnajuhatajat otsides oli korralik konkurss, kus oli valida mitme võrdväärse kandidaadi vahel. "Kaalukauss langes Katrini kasuks, sest tal on pikk kohalikus omavalitsuses töötamise kogemus."

Värske inimene

Jõhvi vallavalitsus läheb aga järgmisel teisipäeval volikogu ette ettepanekuga nimetada ametisse veel üks palgaline vallavalitsuse liige, kes hakkab kureerima haridus-, kultuuri- ja spordivaldkonda. Volikogule esitatakse kinnitamiseks Tiina Kullamä.

Vallavanem Aivar Surva ütles, et kuna tegemist on poliitilise ametikohaga, on see kiire ja lihtne viis valdkonnale juht leida, sest spetsialisti palkamiseks tuleks korraldada konkurss.

"Hiljem elu näitab, kas peame võtma tööle veel eraldi spetsialisti või tunneb vallavalitsuse liige, et saab üksinda selle valdkonna kureerimisega hakkama," ütles Surva.

Tiina Kullamä on lõpetanud Tallinna pedagoogikakooli koolieelse kasvatuse eriala, tal on bakalaureusekraad ärijuhtimises ja magistrikraad õigusteaduses. Praegu töötab Kullamä Sillamäe soojuselektrijaama juhatuse nõunikuna, kuid leiab, et haridus-, kultuuri- ja spordivaldkond on talle lähedasem.

"Olen töötanud 10 aastat lasteaias, tantsinud 30 aastat Gevis ja teinud 1. klassist peale sporti, nii et iga valdkonnaga on kokkupuude olemas. Tunnen, et see on koht, kus saan oma teadmisi ja energiat rakendada. Pealegi saab mul viis aastat ühes kohas töötatud ja mingil hetkel tuleb muutusi teha," selgitas Kullamä, kes kandideeris Jõhvi volikokku Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas ning juhib sotside Jõhvi osakonda.

Koolijuhtide nõukogu

Lisaks muutustele igapäevases juhtimises on valla haridus-, kultuuri- ja spordielu arendamisse plaanis rohkem kaasata haridusasutuste ning huvikoolide juhte.

"Lasteaedade, koolide ja huvikoolide juhtide baasil tahame moodustada nõukogu, mida juhiks selle valdkonna vallavalitsuse liige ja volikogu hariduskomisjoni esimees. Meie selge sõnum on, et koolijuhid peaksid olema rohkem kaasatud arengukavade ja strateegiate väljatöötamisse, sest nad ise hakkavad neid ellu viima," rääkis Surva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles