Rajamõisa liha oli ministrile mokkamööda

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ettevõtja Sulev Reelo pakkus kolmapäeval eri küpsusastmes valmistatud veiseliha − oma talu toodangut. Maaeluminister Mart Järvik (vasakul) hindas selle väga maitsvaks.
Ettevõtja Sulev Reelo pakkus kolmapäeval eri küpsusastmes valmistatud veiseliha − oma talu toodangut. Maaeluminister Mart Järvik (vasakul) hindas selle väga maitsvaks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Aus ja maitsev Eesti toit. Omanik rääkis ka lõpuni lahti, kuidas kõik on valmistatud. Sellisel juhul tahavad inimesed kindlasti neid tooteid osta," arutleb maaeluminister Mart Järvik pärast Rajamõisa talu külastust.

Toila vallas Pühajõe ja Voka küla piiril asuv Rajamõisa on selle peremehele Sulev Reelole ühtaegu nii kodu- kui hobitalu. "Sellepärast on hobi, et ta üksi ära ei toida."

Lihaveiste arv jääb 150 ja 170 vahele. "Kasvatuse juurde käib liha väärindamine. Tapame 1-2 veist nädalas. Oma lihatsehhis lõikame, pakendame ja laagerdame. Et saaks veise eest natukene rohkem raha kui ainult lihakombinaati müües. Kombinaati müües teeniks keskeltläbi 3-3,2 eurot lihakilost, aga minul tuleb peaaegu 5 eurot kilost," räägib Reelo.

Tagasi üles