Tossav tänavapuhastusmasin äratas linlaste tähelepanu

Põhjarannik
Copy
Linnaelanikud leiavad, et tänavate puhastamisega ei peaks kaasnema õhureostus.
Linnaelanikud leiavad, et tänavate puhastamisega ei peaks kaasnema õhureostus. Foto: Kuvatõmmis videost

Jõhvis ja Kohtla-Järvel on linnas liikujate tähelepanu pälvinud musta tossupilve saatel liikuv tänavapuhastusmasin. 

Vaata VIDEOT tänavapuhastusmasinast.

Kolmapäeval postitati Facebooki Kohtla-Järve ja Jõhvi gruppi video tossavast tänavapuhastusmasinast. 

Kommentaarides märgitakse tossust lähtuvat haisu, pannakse imeks, et selline masin üldse linnas liikuda tohib ja soovitatakse see tehnilisele ülevaatusele saata; küsitakse, miks peab puhta tänavaga kaasnema saastunud õhk ning miks pole tossav masin politsei huviorbiiti sattunud.  

OÜ N&V juhatuse liige Marika Korsten ütles, et see masin pole midagi uut, vaid sõidab linnas pidevalt juba kolm-neli aastat. 

"Tehnilise poole pealt ma ei oska öelda, kas ta peab sellist tossu välja ajama. Aga ma tean, et see tänavapuhastusmasin on võimsama mootoriga ja imeb tolmu ühekorraga sisse, et me ei peaks väiksema võimsusega masinaid edasi-tagasi sõidutama. Kuna sõiduk on läbinud kõik tehnoülevaatused ja kõik on normi piires, siis võib ta liikluses osaleda - tema töö põhimõte ongi selline," rääkis Korsten. 

Mis asi see on, mis masinast väljuva tossu nii mustaks muudab ja haisu tekitab, ei osanud ta öelda. 

Tänavaid puhastava firma poole pole selle masina pärast tema sõnul ükski linnaelanik pöördunud.

"Praegu on väga moes, et pildistad ja paned pildi kohe Facebooki üles, ega meie pole selles mõttes ainulaadne juhtum," ei olnud Korsten üllatunud, et selline video ringlema on lastud.  

Keskkonnainspetsiooni Ida-Virumaa büroo juhataja Käthlyn Lizdenis tõdes pärast video nägemist, et tema hinnangul selline tossupilv normaalne ei tundu, ent see pole üldse  inspektsiooni teema. 

"Meil pole võimalik millegagi mõõta, mida sealt tossuga välja tuleb. See on pigem politsei rida, liiklusseadusest lähtudes," ütles ta. 

Jõhvi politseijaoskonna patrullitalituse juht Hannes Heinsar ütles, et videot vaadates saab järeldada, et probleem võis olla lisaseadmega. 

"Juhul kui näete sõitmas sõidukit, millel võib rike olla, siis palume kohe politseiga ühendust võtta telefonil 612 3000 või 112 ning edastada aadress või koht, kus on seda sõidukit nähtud. Saadame kohale politseipatrulli ning vajadusel suuname sõiduki erakorralisele ülevaatusele," soovitas ta. "Üksnes video põhjal sõidukit ülevaatusele saata ei saa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles