Narva eesti keele maja laiendab Ida-Virus haaret

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Üks eesti keele maja tegevusi Kohtla-Järvel on tandemõpe, kus vene emakeelega inimesed suhtlevad eesti ja eestlased vene keeles. Ideaalis peaks suhtlus toimuma paarides, kuid siiani pole eestlasi Kohtla-Järvel nii palju jätkunud. Seega on eesti keelt emakeelena rääkijad väga oodatud.
Üks eesti keele maja tegevusi Kohtla-Järvel on tandemõpe, kus vene emakeelega inimesed suhtlevad eesti ja eestlased vene keeles. Ideaalis peaks suhtlus toimuma paarides, kuid siiani pole eestlasi Kohtla-Järvel nii palju jätkunud. Seega on eesti keelt emakeelena rääkijad väga oodatud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Esmaspäeval allkirjastasid integratsiooni sihtasutus ja Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž koostöölepingu, mille järgi viib Narva eesti keele maja oma tegevusi läbi ka Kohtla-Järvel. Kõik eesti keele maja teenused on tasuta.

Integratsiooni sihtasutuse koosseisus tegutseb kaks eesti keele maja: Tallinnas ja Narvas. "Eraldi maju ilmselt rohkem ei tule, aga need kaks maja katavad ära kogu riigi," ütles integratsiooni sihtasutuse juhataja Irene Käosaar. 

Tegevused kodukohas  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles