Ida-Viru keskhaigla korraldab psühhiaatri vastuvõtte

Põhjarannik
Copy
Septembris alustas psühhiaatria vanemarstina tööd doktor Tuuliki Hion.
Septembris alustas psühhiaatria vanemarstina tööd doktor Tuuliki Hion. Foto: Georg Kõrre / Scanpix

Ida-Viru keskhaigla alustas eelmisel nädalal täiskasvanute ambulatoorseid vastuvõtte psühhiaatria erialal. Vastuvõtud toimuvad Järve tervisemajas Ravi t 10d.

Septembris alustas psühhiaatria vanemarstina tööd doktor Tuuliki Hion, kelle esimene tööülesanne oli ambulatoorsete vastuvõttude käivitamine. Lisaks vanemarstile alustavad tööd vaimse tervise õde ja kliiniline psühholoog.

Koostööd tehakse sotsiaaltöötajate, füsioterapeutide, Tartu ülikooli kliinikumi ja teiste kliinikute vaimse tervise meeskondadega ning Ida-Viru keskhaigla teiste kliinikute ja teenistustega.

Pöördumisel registreeritakse soovija vaimse tervise õe vastuvõtule, mis eelneb psühhiaatri või psühholoogi vastuvõtule. Vaimse tervise õe esmasele vastuvõtule saab registreerida ka üleriigilises digiregistratuuris.

"Mainitud töökorraldus võimaldab ravimeeskonnal juba enne patsiendi jõudmist psühhiaatri vastuvõtule hinnata ravi ja uuringute vajadust ning teha koostööd eri spetsialistide vahel patsienti jooksutamata," selgitas doktor Hion. "Vaimse tervise õde on raviprotsessi keskne isik. Ravimeeskonna töö on planeeritud selliselt, et kohtumistevahelised ajad oleksid mõistliku pikkusega," lisas ta.

Ida-Viru keskhaigla alustas psühhiaatriliste teenuste osutamist 2014. aastal Ida-Virumaa laste ja noorte vaimse tervise keskuse käivitamisega. Psühhiaatriliste teenuste valikut laiendati 2018. aastal sõltuvusprobleemidega noorukite ravikeskusega Torujõe noortekodu. Perspektiivis on täiemahuline psühhiaatriateenuste, s.o lisaks ambulatoorsetele ka statsionaarse ja erakorralise psühhiaatrilise abi osutamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles