Kohtla-Nõmmel valmis kergliiklustee

Põhjarannik
Copy
Nädal tagasi veel paika panemata pingid ja prügikastid on nüüdseks õigetes kohtades.
Nädal tagasi veel paika panemata pingid ja prügikastid on nüüdseks õigetes kohtades. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Pisut alla kahe kilomeetri pikkune jalg- ja jalgrattatee ühendab raudteejaama Raudtee tänavaga.

Seni olid Kohtla-Järve linna poolt Kohtla-Nõmme raudteejaama liikunud inimesed sunnitud kõndima mööda rohumaale sissetallatud radu ning ületasid raudteed suvalistes kohtades.

Äsja valminud jalg- ja jalgrattatee annab raudteejaama ja sealt tagasi pääsemiseks oluliselt mugavama võimaluse.

Tee algab Kohtla-Nõmme raudteepeatuse juurest Taime tänava servast ja kulgeb piki Kaasiku tänava serva ida suunas, pärast ristumist Nitroferdi raudteega möödub Kohtla kaubajaamast ning lõpeb Raudtee ja Savi tänava ristmikul.

"Omavalitsus tellijana on tee vastu võtnud, pingid ja prügikastid on paigaldatud, valgustus põleb, ainult mõned heakorratööd jäid kevadeks lõpetada, sest praegu neid enam teha ei saa," rääkis Toila vallavalitsuse ehitusspetsialist Hannes Lumiste.

Tema sõnul teed juba ka kasutatakse; lisaks raudteejaama käijatele pakub see lisavõimaluse tervisespordi tegemiseks, olgu siis tegemist kepikõndijate või rulluisutajatega.

Lumiste lubas, et tee hoitakse talvel lumest vaba, kuigi see on mõnevõrra keeruline: "Kuna see tee ristub raudteega, mida praegu ei kasutata, tuleb lund lükata ühelt ja teiselt poolt ning raudteel labidaga ära kühveldada."

Kõnealuse jalg- ja jalgrattatee projekteerijat ja ehitajat hakkas endine Kohtla-Nõmme vallavalitsus otsima juba enne haldusreformi. Pakkumisi küll oli, ent uus, ühinenud vald tühistas hanke ning läks sellega uuele ringile. Leping parima pakkumise teinud OÜga KV Infra sõlmiti tänavu veebruaris, tööde tähtajaks seati 30. november. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles