Kohtla-Järve gümnaasiumi ettevalmistuskursustele on suur tung

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ettevalmistuskursused Kohtla-Järve gümnaasiumisse pürgijatele algavad veebruaris; registreerumine on täies hoos.
Ettevalmistuskursused Kohtla-Järve gümnaasiumisse pürgijatele algavad veebruaris; registreerumine on täies hoos. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve gümnaasium pakub 8. ja 9. klassi õpilastele ettevalmistuskursusi nendes ainetes, kus kooli kogemuse järgi on põhikooli lõpetajatel kehvad teadmised.  

Gümnaasiumisse pürgijad saavad registreeruda matemaatika, füüsika, eesti keele (k.a eesti keel teise keelena) ja inglise keele ettevalmistuskursustele.

Puudub põhi

"Huvi on väga suur: esimese kahe päevaga registreerus juba ligi sada õpilast," tõdes Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur. "Otsustasime ettevalmistuskursused korraldada selleks, et meie hinnangul ei ole praeguste põhikoolilõpetajate tase selline, mis annaks eeldused tulemuslikult gümnaasiumis õppimiseks."

Aguri sõnul näitab praegune pilt gümnaasiumi esimeses astmes, et osaliselt tuleb võtta järele 6-7. klassi matemaatikat. "Gümnaasiumis ei ole võimalik õppida, kui puudub põhi. Probleemne on ka siinsete põhikoolide lõpetanute inglise keele tase, millega me ei saa kahjuks rahul olla. Eesti keele tasemest on palju juttu olnud ja siin on tase väga erinev."

Ettevalmistuskursused on kavas õpilaste taseme järgi diferentseerida. "Püüame pakkuda ettevalmistust kõikidele õpilastele tema võimete ja praeguse taseme järgi, nii et toetatud saavad nõrgemad ja edasi liiguksid ka tugevamad."

Nii on kursustest kasu nii neil, kel on tarvis täita põhikoolis jäänud lünki, kui neil, kel suured ambitsioonid ja eeldused teha rohkem, kui nõutakse. "Tulevased olümpiaadilapsed näeme kohe ära ja nendega alustame ettevalmistusi kõrgemal tasemel akadeemiliseks õppeks."

Häälestus gümnaasiumiks

Agur kinnitas, et eesti keele oskus ei saa olla ettevalmistuskursustele tulijatele takistuseks, kõige tähtsam on huvi ja motivatsioon.

"Kedagi siin ei sunnita ega talutata. Nii et vanemad, kes oma lapsed ettevalmistuskursustele "väevõimuga" ajavad, peaksid olema hoolsad last ka ise kodus motiveerima ja toetama. Meie anname võimaluse ning õpetame õpilastele ise vastutust võtma ja nägema oma õpingutes ja pingutamises kaugemat pilti. Hinnetele õppimist ja näilise tulemuse saavutamist pole mõtet tulla ettevalmistuskursustele otsima. Siit saavad tuge need, kes on tõeliselt motiveeritud ja soovivad häälestuda õppimiseks gümnaasiumis."

Kursused algavad 3. veebruarist. Iga ettevalmistuskursus kestab 16 akadeemilist tundi.  Kohtade arv kursusel on 20 õpilast ja neis osalemine on tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles