La Fourmi õpperestorani ehib ligi kahemeetrine piparkookidest kuusk

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Piparkookidest hiigelkuusk on Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse kondiitrieriala õpetaja Dmitri Filippovi järjekordne eksperiment, mille elluviimisel olid talle abiks tema õpilased.
Piparkookidest hiigelkuusk on Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse kondiitrieriala õpetaja Dmitri Filippovi järjekordne eksperiment, mille elluviimisel olid talle abiks tema õpilased. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse kondiitrieriala õpetaja Dmitri Filippov ning kolm tema õpilast nägid 170 sentimeetri kõrguse piparkookidest kuuse kallal vaeva terve nädala. Alates detsembrist kaunistab söödav jõulupuu La Fourmi õpperestorani. 

Idee piparkookidest suur kuusk teha tuli Dmitril juba ammu.

"Söödavad kuused, sealhulgas ka piparkoogitainast valmistatud, pole midagi haruldast. Olen ka ise selliseid palju kordi teinud, kuid senini vaid väikesi: 20-30sentimeetriseid," räägib ta. "Seekord aga otsustasin teha seni suurima piparkookidest jõulukuuse. See tuli 170 sentimeetri kõrgune ning ma arvan, et see on Eesti kõrgeim söödav kuusk − igatahes ei leidnud ma infot selle kohta, et kusagil veel midagi säärast oleks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles