Narva jagab maksumaksjate raha kirikutele heldel käel

Ilja Smirnov
Copy
2015. aastaks rajas Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kirik Narva südamesse täiesti uue Kaheteistkümne Püha Apostli koguduse.
2015. aastaks rajas Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kirik Narva südamesse täiesti uue Kaheteistkümne Püha Apostli koguduse. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Ehkki Narva linnajuhid on viimasel ajal korduvalt kinnitanud, et 2020. aasta linnaeelarve on väga pingeline ja raha on vähe ning seetõttu tuleb kokku hoida ja mitmesuguseid tasusid tõsta, pole tehtavad kulutused kõikides valdkondades mõistlikumaks muutunud. Priiskamise ühe näitena võib välja tuua raha jagamise kogudustele. Kusjuures kogudused ise − mõni üksik erand välja arvatud − ei pea seda raha linnalt isegi mitte küsima.

Rahapuudusel keeldus Narva linnaeelarvest kaasfinantseerimast Vaba Lava teatrikeskust ja erivajadustega lastega perede abistamisega tegelevat arenduskeskust Matveika. Mõlemad nimetatud keskused nagu mitmed teisedki organisatsioonid palusid Narva võimudelt oma tegevusele toetust, ent ei saanud linnaeelarvest mitte sentigi. Hoopis teine lugu on aga kogudustega.

Võib kulutada millele tahes

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles