Rahvatantsijad valmistuvad staadioni avamise peoks

Põhjarannik
Copy
Naisrühmad lustisid Kohtla-Nõmmel ja harjutasid ühtlasi suvise peo repertuaari.
Naisrühmad lustisid Kohtla-Nõmmel ja harjutasid ühtlasi suvise peo repertuaari. Foto: Erakogu

23. mail kepsutavad Ida- ja Lääne-Viru tantsurühmad avatuks Kohtla-Järve uue jalgpallistaadioni. Pühapäeval tantsisid oma repertuaari läbi maakonna naistantsurühmad.

Pühapäeval võõrustas Kohtla-Nõmme rahvamaja Ida-Virumaa naisrahvatantsu päeva, kus jalga keerutas üheksa rühma.  

"See on juba traditsiooniks saanud, et enne suviseid pidusid kogunevad kõik tantsuliigid eraldi. Naisrühmad on alati usinad osalema," rääkis Ida-Virumaa rahvakultuurispetsialist Erika Kõllo.

Seekord valmistusid tantsijad 23. mail toimuvaks peoks "Uus saab alguse", millega avatakse endise Järve vene gümnaasiumi kõrval rekonstrueeritud jalgpallistaadion. "Tegime pühapäeval selle peo tantsud ja liikumised läbi. Alati on eesmärk ka omavahel kokku saada ja meelt lahutada," rääkis Kõllo.

Pühapäeval võeti pidu üles Väliharfi saatel. "Igal peol sellist energiat ei teki. Võib öelda, et naised tantsisid külma rahvamaja soojaks. Muusikud ütlesid, et kui põrandal on nii palju tantsijaid, pole kütet vajagi," naeris Kõllo.

Järgmisena kohtuvad 7. märtsil Maidla rahvamajas maakonna segarühmad ja rahvamuusikud. 12. märtsil on Kohtla-Järve kultuurikeskuses järg laste- ja noorterühmade käes. Üritusi toetab Ida-Virumaa omavalitsuste liit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles