Kohtla-Järve kultuurikeskuses asuti elektrisüsteeme uuendama

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Ehkki kultuurikeskuse uksed on külastajatele suletud, keeb majas töö.
Ehkki kultuurikeskuse uksed on külastajatele suletud, keeb majas töö. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve kultuurikeskuse uksed on külastajatele küll suletud, ent majas sees algasid kaua oodatud remonditööd, tänu millele peaks tunduvalt paranema elektriseadmete töö. 

Remonditöid tegeva munitsipaalettevõtte OSK Grupp juht Leonid Hokkonen sõnas, et need tööd olid plaanis juba möödunud aastal, ent mitmesugustel põhjustel tuli need edasi lükata.

"Põhimõtteliselt see väga suur töö ei ole, kuid ära tuleb teha palju pisiasju," selgitas ta. "Mõningates kohtades tuleb välja vahetada või paigaldada lisaelektrikaablid, hoone renoveerimise ajal jäid mõningad pistikupesad maandamata ning see võib mõjutada kallihinnaliste seadmete tööd jne. Tundub, nagu oleks tegemist vaid pisiasjadega, kuid neid on palju. Seepärast on praegune olukord, mil majas ei toimu mingeid üritusi, suur pluss: elektrikutel pole vaja oma tööd kellegi järgi sättida ja oodata ürituste vahele jäävaid aegu, vaid saavad neile antud ülesandeid kavakohaselt täita."

Kultuurikeskuse elektriseadmete remondiks kulub linnaeelarvest koos käibemaksuga 8500 eurot. Elektrikud on lubanud tööd valmis saada paari nädala jooksul ning mai lõpuks tulemustest aru anda.

Kohtla-Järve kultuurikeskuse direktoril Svetlana Korotkoval on hea meel, et pärast eriolukorra tühistamist saavad nad külastajaile pakkuda senisest paremaid tehnilisi teenuseid ja üritustele tulevale publikule senisest kvaliteetsemat heli.

"Meie majas toimub üle 400 ürituse aastas, teiste seas ka sellised suured festivalid nagu "KinoFF" või "Kuldne mask", mille korraldamine nõuab eriti häid nüüdisaegseid tehnilisi tingimusi ja seadmeid. Meie spetsialistid suutsid muidugi ka senini leida lahendusi ülekannete tegemiseks ning korraliku valguse ja heli tagamiseks, kuid loodame, et nüüdsest on seda teha senisest lihtsam."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles