Idavirulased valmistasid "Teeme ära" talgutel üle 300 maski

Põhjarannik
Copy
Maskitalgud toimusid 20. aprillist 10. maini.
Maskitalgud toimusid 20. aprillist 10. maini. Foto: Erakogu

"Teeme ära" talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüüri sõnul läks tänavune maskitalgute algatus igati korda ning maske valmistati üle ootuste palju: kokku 7336. Idavirulased panustasid 312 maskiga.

"Kuna traditsioonilist talgupäeva ei saanud sel kevadel eriolukorra tõttu korraldada, otsustasime anda oma panuse inimeste teadlikkuse tõstmisse maskide kandmise vajalikkusest, et aidata kaasa viiruse leviku peatamisele ning Eesti naasmisele tavapärase elukorralduse juurde," rääkis Tüür, lisades, et Eestimaa on nüüd 7336 maski võrra turvalisem. 

Kõige rohkem maske õmmeldi Harjumaal, Tartumaal ja Pärnumaal. Lisaks toimus maskitegu mitmes paigas väljaspool Eestit: Saksamaal, Prantsusmaal ja Luksemburgis. 

Kui arvestada iga käsitööna valminud maski võimalikuks jaehinnaks umbkaudu 5 eurot, valmistasid inimesed koduse maskiteo algatuse raames kokku ligi 36 680 euro väärtuses maske. Kui iga mask on kasutuses kolm tundi, saab valminud maske kanda kokku 22 000 tundi, seejärel võib maske pärast pesemist korduvalt kasutada. 

"Loodame, et koroonaviirus ei tule tagasi suurte lainetena, aga eks erisuguseid viirusepuhanguid võib ka edaspidi ette tulla. Tänavune kevad andis meile kõigile hea kogemuse, kuidas enda ja lähedaste tervist kaitsta ning end ka tulevikus ühiselt viiruste eest hoida," märkis Tüür. 

Algatus "Teeme Eesti viirusest puhtaks!" sai hoo sisse 20. aprillist ja kulmineerus maikuu esimesel laupäeval, mil traditsiooniliselt toimub üle-eestiline talgupäev. Maskitalgud jätkusid 10. maini. Igakevadise talgupäeva asemel toimunud kodused maskiteod moodustasid kokku üle-eestilised maskitalgud, mille eesmärk oli muuta isetehtud maskide kandmine inimestele omaseks, teadvustada õiget kandmist ning maskikandmise vajalikkust avalikes siseruumides, et tõkestada viiruse levikut.

Talgupäeva korraldasid Eestimaa looduse fond, Eesti külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles