Keskerakond heitis Jõhvi vallavolikogu esimehe erakonnast välja

Erik Gamzejev
Copy
EDUARD EAST, Jõhvi volikogu liige (keskfraktsioon)
EDUARD EAST, Jõhvi volikogu liige (keskfraktsioon) Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Keskerakonna juhatus heitis kolmapäeva hommikul erakonnast välja Jõhvi vallavolikogu esimehe Eduard Easti ja volikogu liikme Arthur Sepperni, kes algatasid umbusaldusavalduse oma erakonnakaaslasest vallavanema Max Kauri vastu. 

Riigikogu liige ja Keskerakonna Jõhvi osakonna esimees Martin Repinski sõnas, et reegel, et oma erakonnakaasi ei umbusaldata, peab kehtima. "Sümboolselt näitasime ka teistele erakonna liikmetele, et keskerakondlasi kaitstakse ja niimoodi käituda ei tohi," ütles Repinski tuues esile, et East rikkus põhimõtteid juba viimastel kohalikel valimistel, kui konkureeris Keskerakonnaga valimisliidu Jõhvi koosseisus.

Jõhvi volikogu spordikomisjoni esimees Arthur Seppern on olnud Max Kauri vallavanema kohalt tagandamise üks põhilisi algatajaid ja tema luges eelmisel neljapäeval volikogu istungil ette ka umbusaldusavalduse, milles heidetakse Kaurile ette suutmatust kontrollida oma otseste alluvate tööd ja Jõhvi valla maine kahjustamist.

Praegu põhikohaga Jõhvi hooldekeskuse juhina töötav Seppern on kinnitanud, et on nõus ise Jõhvi valllavanemaks hakkama.

Kuigi umbusaldusavaldusele kirjutas 21st vallavolikogu liikmest  alla 11 saadikut - peale osade keskfraktsiooni liikmete ka ettevõtja Nikolai Ossipenko valimisliidu Jõhvi − Meie Kodu saadikud, ei ole sugugi kindel, et sel neljapäeval toimuval hääletusel umbusaldusavaldus läbi läheb. Repinski ja  vallavanem Max Kauri eestvedamisel käib Jõhvis uue võimukoalitsiooni loomise katse, mis peaks praeguse vallavalitsuse ametisse jätma. 

Arthur Seppern astus Keskerakonda 1999. aasta märtsis ja Eduard East 2014. aasta jaanuaris. East oli aastatel 2013-2015 Narva linnapea. Ametist tagandamisel hääletasid tookord tema vastu samuti erakonnakaaslased, kuid neid tookord selle eest Keskerakonnast välja ei heidetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles