Ida-Viru hiilgab rekordite rohkusega

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Praegu kehtiva kontrolljoone järgi paikneb Eesti Vabariigi täpne idapoolne koht Narvas Joaoru puhkealal ja see sai eile jõe kaldal ajutise tähise. Püsiv turismitähis tuleb mugavama ligipääsuga kohta ühe piiriposti juurde.
Praegu kehtiva kontrolljoone järgi paikneb Eesti Vabariigi täpne idapoolne koht Narvas Joaoru puhkealal ja see sai eile jõe kaldal ajutise tähise. Püsiv turismitähis tuleb mugavama ligipääsuga kohta ühe piiriposti juurde. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tartu ülikooli geograafid vaatasid kevadsuvel Ida-Virus ringi pilguga, milliseid rekordipaiku siit leida võib. "Turistlikult võib öelda, et Ida-Virumaa on Eesti rekorditerikkaim piirkond. Humoorikalt väljendudes rekordimaa," ütles uurimistöö üks koostajatest Taavi Pae.

Töö tellis sügaval koroonaajal Ida-Viru ettevõtluskeskus ja eesmärk oli ära märkida Ida-Virumaal asuvad Eesti turistlikud rekordipaigad. "Selleks, et luua uusi põhjusi maakonna külastamiseks nii sise- kui ka välisturistidele," põhjendas Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen.

Turistidele rekordid meeldivad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles