Puru elanikud saavad uue kergliiklustee

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Selle tänava äärde on kavas rajada kergliiklustee.
Selle tänava äärde on kavas rajada kergliiklustee. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavalitsus sai maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest (MATA) uue kergliiklustee rajamiseks Ahtme linnaossa 100 000 eurot toetust.

Abilinnapea Vitali Borodini sõnul on see teelõik suhteliselt lühike − umbes kolmsada meetrit, ulatudes haigla juurest vana lennujaamani, kaasa arvatud pöördekoht −, ent põhjustab juba pikka aega suurt peavalu: jalakäijad ja jalgratturid liiguvad seal sageli mööda sõiduteed, tekitades liiklusohtlikke olukordi.

"Seetõttu otsisime sellele probleemile juba ammu lahendust ning õnneks meie taotlus MATA-le tänavuses taotlusvoorus ka rahuldati," kommenteeris ta. "Siin liigub palju maakondlikku transporti ning tänu sellele lülitati meid toetusprogrammi."

Muidugi ei muutu olukord nimetatud lõigul väga kiiresti: tänavu algab projekteerimine, ehitajate leidmiseks on kavas konkurss korraldada ja samuti ehitust alustada tuleval aastal. Vitali Borodin on veendunud, et tänu uuele teele kasvab liiklusohutuse tase nimetatud lõigul märkimisväärselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles