Kalevi tänava kapitaalremont lõpetatakse, Kaevuri tänaval lapitakse auke

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Valitsuse eraldatava rahaga saab Kaevuri tänaval üksnes kõige probleemsemad kohad ära lapitud.
Valitsuse eraldatava rahaga saab Kaevuri tänaval üksnes kõige probleemsemad kohad ära lapitud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poolt Kohtla-Järve linnavalitsuse taotluse alusel eraldatud miljoni euroga jätkatakse Kalevi tänava ja Järveküla tee teekatte rekonstrueerimist ning veel sada tuhat eurot toetust suunatakse Kaevuri tänava remonti.

Möödunud suvel investeeriti Kalevi tänava esimese osa rekonstrueerimisse umbes 1 250 000 eurot, suvel tehti kapitaalremont ära rohkem kui 600 meetri pikkusel lõigul ning rajati Järveküla tee ja Pärna tänava ristumiskohale kaks ringristmikku. Nüüd tööd jätkuvad: kapitaalremont tehakse ära Järveküla tee ning Kalevi tänava ja Vironia kaubanduskeskuse ristumiskoha vahele jäävatel lõikudel, aga ka Kalevi tänava 25. maja juurest, kus eelmisel aastal tööd lõpetati, Circle K bensiinijaamani. Ülejäänud lõik kuni linna piirini tehakse korda järgmises etapis.

Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko rõhutas, et Kalevi tänava ja Järveküla tee rekonstrueerimise projekt on juba olemas. Linnavalitsuse majandusteenistus on ette valmistamas riigihanke dokumente ning tööde tegija püütakse leida juba sel aastal. "Kui kõik läheb kiiresti ja edukalt, siis võib-olla alustatakse remonti juba sel aastal," täpsustas ta. "Ent kui ettevalmistusprotsess hilissügiseni kestab, siis alustame kevadel. Igal juhul oleme seadnud eesmärgiks lõpetada kõik kavandatud tööd tuleva aasta oktoobriks."

Kohtla-Järve Kaevuri tänava avariiohtlikust seisukorrast on räägitud juba aastaid. Valitsuse eraldatavast 100 000 eurost selle tee kordategemiseks kindlasti ei piisa, kuid vähemalt saab sellega kõige probleemsemad kohad ära lapitud.

"Loodame väga selles küsimuses koostööle Novotrade Investi ja VKGga, kuna seda teed kasutavad peamiselt nemad ning seal liigub rohkelt raskeveokeid," kommenteeris Janšenko. "Selle tänava kapitaalremondiks on tarvis umbes poolteist miljonit eurot, linn sellist raha ei leia. Tarvis on vähemalt 300 000 eurot, seetõttu hakkame ettevõtetega läbirääkimisi pidama. Selle tee remont algab tõenäoliselt järgmisel aastal."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles