Kõige rohkem uusi positiivseid teste oli Eestis taas Ida-Virumaal

Põhjarannik
Copy
Koroonaviiruse testide võtmine.
Koroonaviiruse testide võtmine. Foto: Matti Kämara / Põhjarannik

Viimase ööpäeva jooksul kogu Eestis positiivseks osutunud 19 koroonaviiruse testist kuulus Ida-Virumaa elanikele 13.

Ida-Virumaa uutest juhtumitest neljal juhul saadi viirus koolist, viiel juhul saadi nakkus pereliikmelt  ning kahel juhul töölt. Ühel juhul toodi haigus sisse Venemaalt ning ühe nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Jõhvi hooldekeskuses pole kahel viimasel ööpäeval uusi nakatunuid juurde tulnud. 

Kokku on Ida-Virumaal üheksa aktiivset kollet: Sillamäe töökoha koldega on seotud üheksa inimest, Kohtla-Järve ühe kooli koldega on seotud 11, Kohtla-Järve teise kooli koldega kuus ning Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa. Jõhvi kooli koldega on seotud kaheksa ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 18 haigestunut (13 klienti ja viis töötajat). Sillamäe kooli koldega on seotud 21 ja nii-öelda meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud 10 Kohtla-Järve ja Sillamäe haigusjuhtu. Narva töökoldesse lisandus veel üks nakatunu, kokku on selles seitse inimest.

Ida-Virumaal on terviseameti jälgimisel 931 inimest, kellest on haigestunud 208.

Viimase 14 ööpäeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Ida-Virumaal 149,7. Eestis keskmiselt on see näitaja 50,11.

Tervisemet: kanna maski, väldi reisimist, eelista kaugtööd

Terviseameti hinnangul muutub olukord muutub tõsisemaks, viiruse leviku ohjamine nõuab kõigi panust

Kanna maski! Maskiga kata nii nina kui ka suu. Võid kasutada nii kirurgilisi kui ka korduvkasutatavaid kaitsemaske.

Väldi reisimist! Reisid lükka tulevikku ja koolivaheaeg veeda Eestis. Kui reisimist pole võimalik edasi lükata, siis tuleb arvestada kahenädalase isolatsioonikohustusega. Kahenädalase isolatsioonikohustuse alternatiivina võib teha kaks testi ning kui tulemused on negatiivsed, võib jätkata tavapärast elu. Kui tööandja otsusel on vajalik täita edasilükkamatuid töid, siis on see võimalik pärast esmase testi negatiivse tulemuse teada saamist. Lapsed tohivad kooli minna pärast teise negatiivse testi tulemuse saamist.  

Eelista kaugtööd! Muret teeb viiruse levik töökollektiivides. Kindlasti ei tohi tööle minna haigena. Kodus paranemine ja mitte haigena tööl käimine on nii töötaja kui tööandja huvides. Tööandjad peavad tagama, et kogu töökollektiivil on tööl ohutu olla. Soovitame tööandjatel võimaldada võimalikult suurel määral kaugtööd. Kasutusele tuleb võtta ka muud viiruse levikut tõkestavad abinõud. Rahvarohketes kohtades peaksid inimesed paiknema hajutatult ja kandma maske. Nii väldime viiruse levikut riietus- ja puhkeruumides, koosolekutel, ühistes töösõidukites, kuid samuti kohvinurkades ja söögipauside ajal. Majanduse tervis sõltub meie inimeste tervisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles