Jõhvi kaitseväelinnakus on koroonasse nakatunud 28 inimest

Põhjarannik
Copy
Jõhvi idaservas paiknevas kaitseväelinnakus asvuad Viru jalaväepataljon ja Kalevi jalaväepataljon.
Jõhvi idaservas paiknevas kaitseväelinnakus asvuad Viru jalaväepataljon ja Kalevi jalaväepataljon. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi asuvas kaitseväelinnakus on koroonaviirus tuvastatud 26 ajateenijal ja kahel tegevväelasel, Tapa linnakus on nakatunud 16 ajateenijat, teatas kaitseväe 1. jalaväebrigaad neljapäeva õhtul sotsiaalmeedias.

Brigaad avaldas, et  kõigi viirusesümptomitega sõdurid on isolatsioonis. Positiivse koroonatesti tulemuse andnud sõdurid viibivad isolatsioonialal meditsiinikeskuse järelvalve all. Kõik viirusekahtlusega sõdurid on ülejäänud üksustest eraldatud. "Hindame olukorda pidevalt ja planeerimisel ning ettevalmistamisel on riskigrupis olevate üksuste laustestimine," oli kirjas teates.

Jõhvi idaservas Pargi tänaval asuvas kaitseväelinnakus asuvad Kalevi jalaväepataljon ja Viru jalaväepataljon.   

Ennetavate meetmetena on brigaadis kasutusele võetud maski kandmise kohustus, võimalikult sage käte pesemine ning desinfitseerimine ja kõigi ürituste ning suuremate rivistuste ära jätmine. Et hoida ära viiruse edasist levikut, pikendas brigaad eelmisest neljapäevast kehtivaid piiranguid, mis puudutavad ajateenijate väljalubasid ja külaliste vastuvõtmist. Lähedastega saab ühendust hoida sotsiaalmeedia vahendusel või helistades neile. Samuti on sõduritele võimalik saata posti teel pakke. 

Ida-Virumaal on neljapäevase seisuga 11 koroonaviirusekollet. Neist suurima, Jõhvis asuva Viru vangla koldega, on seotud 230 inimest.

Alates eelmise nädala lõpust on suuremaks kasvanud ka Narva Paemurru spordikooli kolle, kus on 48 nakatunut. Hoidmaks ära viiruse levikut, suunas Narva linnavalitsus alates neljapäevast kõigi üldhariduskoolide õpilased kodusele distantsõppele. Suletud on ka huvikoolid, spordikoolid, noortekeskus ja Rugodivi kultuurimaja. 

Viimase ööpäevaga lisandus Ida-Virumaale 60 uut nakatunut. Terviseameti jälgmisel on üle 3100 Virumaa elaniku, kellest haigestunud on 515. Viimase 14 päeva haigestumus 100 tuhande elaniku kohta on Virumaal tõusnud tasemele 312,8.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles