Kohtla-Järvele kerkis lumelinn

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Tohutu suur värvikirev tigu sai punkte kõikides kategooriates ning tõi Kesklinna põhikooli loomingulisele meeskonnale peaauhinna. Nemad lähevad nüüd täiskoosseisus Alutaguse tuubiparki tuubitama.
Tohutu suur värvikirev tigu sai punkte kõikides kategooriates ning tõi Kesklinna põhikooli loomingulisele meeskonnale peaauhinna. Nemad lähevad nüüd täiskoosseisus Alutaguse tuubiparki tuubitama. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval toimus Kohtla-Järvel traditsiooniline lumeskulptuuride festival, millest võttis osa 11 võistkonda − kokku ligi sada inimest. Lumelinn kerkis kultuurikeskuse juurde kõigest kolme tunniga.

Festivali toimumisest teavitasid korraldajad mõne päeva ette: ehkki talv on lumerohke ja ilm imeilus, ei saanud korraldajad koroonapiirangute tõttu kindlalt lubada, et lumelinna ehitamine ka teoks saab. Langetanud lõpliku otsuse, et festival siiski toimub, tuli korraldajail muretseda jällegi selle pärast, kas neil õnnestub meeskonnad kokku saada...

Linlased reageerisid üleskutsele aktiivselt: juba järgmiseks päevaks oli end kirja pannud kuus võistkonda. Laupäevaks aga oli neid peaaegu kaks korda rohkem: 11. Osaleda lubati kõigil soovijail ning kindlaks määratud tunnil hakkas töö pihta. Nii väikesed kui ka suured pingutasid kogu jõust ning kui keegi ära väsis või külm naha vahele pugema kippus, sai end soojendada kuuma teega − nagu ikka, hoolitsesid selle eest kultuurikeskuse töötajad.

"Tore oli näha nägudel naeratusi ning kõikjal valitsenud siirast rõõmu," ütles üks korraldajatest, Kohtla-Järve kultuurikeskuse infojuht Jurate Kastritskaja. "On näha, et linlased on üritustest väga suurt puudust tundnud, meie aga oleme juba pikka aega linnaelanikke taga igatsenud. Sellised festivalid on alati lõbusad, tänavune aga kohe eriliselt."

Kõigest kolme tunniga kerkis suurele platsile vahva lumelinn: kaunid ning samas funktsionaalsed rajatised jäävad lapsi ja nende vanemaid rõõmustama talve lõpuni.

Žürii hindas tööde keerukust, meeskonnatööd, ideede originaalsust, positiivsust ja kunstilist tunnetust (esteetilist naudingut). Kõikides kategooriates sai maksimaalse arvu punkte Kohtla-Järve Kesklinna põhikooli loominguline meeskond − nemad pälvisidki grand prix'.

Esikoha sai VKG Team, teiseks tuli perevõistkond Entusiastid ning kolmandaks võistkond nimega Lumememm. Kõige huvitavama arhitektuurirajatise eest sai auhinna Jõhvi Urban Squad. Hea meeskonnatöö eest märgiti ära Aktiivsed Oravad ja Viis Tähte. Parima peretöö eest pälvis auhinna perekond Bondarenko. VKG lastevõistkond märgiti ära huvitava miniskulptuuri eest, parim laste meisterdatud töö aga oli žürii hinnangul võistkonnal Klyuchik (Võtmeke).

Lumelinn sai küll valmis, kuid talvefestival kestab edasi − fotosid lumeskulptuuridest laekub digivõistlusele endiselt. Jurate Kastritskaja sõnul on konkursile esitatud ligikaudu kolmkümmend fotot ning kolmapäeval pannakse need üles Kohtla-Järve kultuurikeskuse Facebooki lehele. Võitja selgub publikuhääletuse tulemusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles