Invatõstuk ja ringi ehitatud vannituba teevad puudega inimeste elu lihtsamaks

Copy
"Invatõstuk on väga mugav. Pärast kasutamist saab selle seina äärde lükata, et see teisi elanikke segama ei hakkaks," ütleb Nikolai.
"Invatõstuk on väga mugav. Pärast kasutamist saab selle seina äärde lükata, et see teisi elanikke segama ei hakkaks," ütleb Nikolai. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

"Varem läks tarvis kahte inimest, et mind ratastooliga välja tassida. Elan küll esimesel korrusel, kuid õue pääsu takistab viis trepiastet," ütleb Nikolai, kelle trepikotta paigaldati möödunud aastal elektriline invatõstuk. "Nüüd saan iga kell kõrvalise abita välja."

"Vajutan puldil nuppu ning tõstuk tuleb kohale. Sõidan ratastooliga peale, tõstuk viib mind alla ja pärast jalutuskäiku tõstab üles tagasi," kirjeldab Nikolai. "Pärast saab tõstuki seina äärde lükata, et see teistele elanikele ette ei jääks."

2000 puudega inimest saab edaspidi kodus paremini hakkama

Eluaseme kohandamise projekti rahastab Euroopa regionaalarengu fond ning sellega toetatakse Eestis vähemalt 2000 puudega inimese kodu kohandamist vajadustele vastavaks.

Toetust saavad taotleda omavalitsused, et aidata puudega inimestel nende kodusid nõnda ümber ehitada, et inimene paremini toime tuleks või et abistajal oleks lihtsam puudega inimest toetada.

Allikas: sotsiaalkindlustusamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles